«Παγωμένη» η κίνηση στην αγορά της Καρδίτσας


Το δικό τους «Γολγοθά» βιώνουν οι έμποροι της Καρδίτσας καθώς ενώ βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το Πάσχα η κίνηση στην αγορά παραμένει υποτονική.

Όπως μας δηλώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ηλίας Αντωνίου η κίνηση άρχισε να καλυτερεύει κάπως από τη Μεγάλη Τετάρτη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτή που θα περίμενε κανείς.

Οι καταναλωτές, βιώνοντας και αυτοί τις ίδιες οικονομικές δυσκολίες, φαίνεται πως, για άλλη μια φορά, προτίμησαν πρώτα να διερευνήσουν τις τιμές και μετά να βγουν για ψώνια και όταν λέμε ψώνια εννοούμε τα απολύτως απαραίτητα, όπως αγορές για τα βαφτιστήρια και άλλες οικογενειακές ή προσωπικές υποχρεώσεις.

Ιδίως σε ό, τι αφορά στο κομμάτι της ένδυσης και της υπόδησης, ο κ. Αντωνίου μας αναφέρει ότι εκεί σημειώνονται οι μεγαλύτερες πτωτικές τάσεις.

Ο ίδιος ευελπιστεί ότι βαδίζοντας προς το Μεγάλο Σάββατο, και με δεδομένο ότι θα έρθουν στην πόλη μας και ξένοι επισκέπτες, και θα βελτιωθεί όπως όλα δείχνουν και ο καιρός, το κλίμα αυτό θα αναστραφεί κάπως και έστω και την τελευταία στιγμή θα δοθεί μια μικρή ανάσα.

Γιατί οι εποχές που υπήρχαν κάποτε έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. «Όταν δεν υπάρχει ρευστότητα, δεν υπάρχει και κίνηση» τονίζει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας.

Όσον αφορά δε στον απολογισμό της χειμερινής περιόδου και των εκπτώσεων που ακολούθησαν, ο κ. Αντωνίου μας επισημαίνει πως σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές καταγράφηκε μια σημαντική πτώση της τάξης του 25 έως 30%.

 

Αρνητικό κλίμα παντού

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης αναφερόμενος στην εμπορική κίνηση της πασχαλινής αγοράς, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Σύμφωνα με την ενημέρωση από τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, για την έως σήμερα διακύμανση της αγοραστικής κίνησης, συμπεριλαμβανόμενης της Κυριακής 5 Απριλίου, στα αστικά κέντρα το κοινό συμπέρασμα που συνάγεται, συνηγορεί στο γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη από την καταγεγραμμένη επισκεψιμότητα. Η μέχρι στιγμής πορεία της πασχαλινής αγοράς χαρακτηρίζεται ως υποτονική – ελέω και των συνθηκών πολιτικής αβεβαιότητας και οικονομικής ανασφάλειας- με αποτέλεσμα να ταυτίζεται με το αρνητικό κλίμα του τελευταίου τριμήνου αδράνειας και απραξίας, που διανύει η ελληνική αγορά».

 

Το ωράριο λειτουργίας για τις επόμενες μέρες

Το ωράριο της πασχαλινής περιόδου για την αγορά της Καρδίτσας για τις επόμενες μέρες διαμορφώνεται ως εξής:
Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 10/4/2015 12:00 – 19:00
Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ : 11/4/2015 08:30 – 16:00
ΚΥΡΙΑΚΗ : 12/4/2015 ΠΑΣΧΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ : 13/4/2015 ΑΡΓΙΑ
ΤΡΙΤΗ : 14/4/2015 ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ

Προηγούμενο άρθρο Η Ελ. Αναστασοπούλου νέα Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπαίδευσης
Επόμενο άρθρο Τουριστικά ζημιωμένος ο Ν. Καρδίτσας – Η κίνηση ενόψει Πάσχα δεν είναι η αναμενόμενη