Τουριστικά ζημιωμένος ο Ν. Καρδίτσας – Η κίνηση ενόψει Πάσχα δεν είναι η αναμενόμενη


Κάτι παραπάνω από απογοητευτική είναι η τουριστική κίνηση ενόψει Πάσχα για τον ορεινό όγκο του Νομού Καρδίτσας.

Οι ξενοδόχοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα βρίσκονται σε μία συνεχή απόγνωση αφού οι κρατήσεις δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτές που ήταν κάποτε, ενώ έχουν μειωθεί σημαντικά και οι ημέρες διαμονής.

Είναι ενδεικτικό ότι οι κρατήσεις για τις ημέρες του Πάσχα αφορούν το τριήμερο Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα και όλα αυτά παρα το γεγονός ότι άπαντες οι ξενοδόχοι έχουν μειώσει κατά πολύ τις τιμές των δωματίων ώστε να προσελκύσουν τον κόσμο.

Όπως μας δηλώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων περιοχής Λ. Πλαστήρα κ. Γιάννης Βασιλάκος, αυτή τη στιγμή η πληρότητα κυμαίνεται στο 85-90%, αλλά επισημαίνει πως όλη αυτή η κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αφού όπως είπαμε οι ημέρες διαμονής έχουν μειωθεί, οι τιμές των δωματίων επίσης και τα έσοδα δεν φθάνουν και πάλι να καλύψουν τα έξοδα που είναι υπέρογκα. Ενώ και οι καταναλώσεις των επισκεπτών – εκδρομέων έχουν επίσης ελαττωθεί κατά πολύ.

Όπως προσθέτει ο κ. Βασιλάκος, ο φετινός μακρύς χειμώνας αποτέλεσε για τον κλάδο του τη χαριστική βολή καθώς τα έξοδα για θέρμανση είναι παρα πολλά και δυσχεραίνουν την όλη κατάσταση.

Ερωτηθείς ο κ. Βασιλάκος για το πώς διαμορφώθηκε η κίνηση τον χειμώνα και ποιος είναι ο απολογισμός τους, μας απάντησε πως τα τελευταία χρόνια (από το 2008 με την οικονομική κρίση και μετά) καταγράφεται πτώση τζίρου κατά 80%(!!!). Το ασύλληπτο αυτό ποσοστό περιγράφει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί.

«Ο ελληνικός τουρισμός έχει τελειώσει. Δεν υπάρχει ΕΟΤ που να διαφημίζει τον ορεινό όγκο. Δεν είμαστε μόνον ήλιος και νησιά» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλάκος εννοώντας πως για την ουσιαστική στήριξη του τουρισμού χρειάζεται μια άλλα πολιτική στρατηγική.

 

Προηγούμενο άρθρο «Παγωμένη» η κίνηση στην αγορά της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Καλή εμφάνιση για τον Π.Ο Καρδίτσας στην Ημερίδα πίστας