Πακιστανοί διακινούσαν με το ΚΤΕΛ λαθραία τσιγάρα – Συνελήφθησαν σε Φάρσαλα και Σοφάδες με 4.000 πακέτα


Συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου διαδοχικά στα Φάρσαλα Λάρισας και την ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαρσάλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, ένας 38χρονος ημεδαπός και ένας 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, μέσω του ΚΤΕΛ Φαρσάλων, τέθηκε υπό επιτήρηση ο χώρος του προαναφερόμενου ΚΤΕΛ, όπου τις πρωινές ώρες του Σαββάτου προσήλθε ο 38χρονος ημεδαπός με Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί) και παρέλαβε τέσσερα (4) δέματα με λαθραία τσιγάρα, τα οποία μεταφέρθηκαν με λεωφορείο από την Αθήνα.
Άμεσα ακινητοποιήθηκε το εν λόγω όχημα και συνελήφθη ο 38χρονος ημεδαπός. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 38χρονος θα μετέφερε τα δέματα με τα λαθραία τσιγάρα στον 31χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Πακιστάν στην ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων.
Πράγματι, σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, προσήλθε ο 31χρονος αλλοδαπός και παρέλαβε τα λαθραία τσιγάρα, πληρώνοντας ταυτόχρονα και το κόμιστρο της μεταφοράς. Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 31χρονου αλλοδαπού.
Συνολικά κατασχέθηκαν (3.980) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ένσημη ταινία φόρου κατανάλωσης.
Τα προαναφερόμενα πακέτα τσιγάρων θα αποσταλούν στο Τελωνείο Λάρισας για τον προσδιορισμό των αναλογούντων φόρων και δασμών.
Επιπλέον κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο όχημα, ως μέσο μεταφοράς των λαθραίων τσιγάρων.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων.

 

Προηγούμενο άρθρο Τι πρέπει να κάνετε στην περίπτωση που μείνετε από ρεύμα στην μπαταρία στο αυτοκίνητό σας
Επόμενο άρθρο Την Κυριακή 21/9 ο 11ο Τιτάνιος Δρόμος στον Παλαμά