Παλαιστίνη-Συρία-Κουρδιστάν-Κύπρος-Αιγαίο στη δίνη των συγκρούσεων


Εκδήλωση – ομιλία με θέμα : «Παλαιστίνη-Συρία-Κουρδιστάν-Κύπρος-Αιγαίο στη δίνη των συγκρούσεων. Τα συμφέροντα των λαών και οι επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών» διοργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καρδίτσας «Νικόλαος Πλαστήρας» το Σάββατο 17 Ιανουαρίου στις 6.00μ.μ. στο Παυσίλυπο.

Ομιλητής : Στάθης Σταυρόποθλος, Σταύρος Λυγερός, Μιχάλης Χαραλαμπίδης.

Σταύρος Λυγερός

Γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα, αλλά πέρασε παιδικά χρόνια στην Πάτρα.Πτυχίο Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μεταπτυχιακές σπουδές σε διεθνείς σχέσεις και σε διεθνείς οικονομικές σχέσεις στην Ecole des Hautes Etudes στο Παρίσι.Ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973. Έχει μία κόρη, επίσης δημοσιογράφο, τη Νεφέλη.

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή αρκετών συλλογικών τόμων και έχει δημοσιεύσει δεκάδες μελέτες για ζητήματα κυρίως ελληνικής εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του πολιτικού περιοδικού “τετράδια”.

 

ΣTAΘHΣ (κατά κόσμον Στάθης Δ. Σταυρόπουλος)

Γεννήθηκε το 1955 στον Πυργο Hλείας.  Σπούδασε Πολιτικές επιστήμες και Σκηνοθεσία Kινηματογράφου.
Άρχισε να δημοσιεύει σκίτσα και γελοιογραφίες το 1981 στον “Oδηγητή” κι απο τότε συνέχισε για δέκα χρόνια στον “Pιζοσπάστη”, άλλα δέκα στα “NEA” στην “Eλευθεροτυπία”.
Σε όλο αυτό το διάστημα συνεργάσθηκε με πλήθος εντύπων όπως το “ANTI”, η “Πρώτη”, η “Mακεδονία”, το “METPO”, το “EΠIXEIPΩ”, ο “METOXOΣ” και πολλά άλλα.
Έχει συνεργαστεί επίσης με τους “4Tροχούς”, το “Δίφωνο”, την “Παρασκευή +13” κι άλλα. Έχει εικονογραφήσει πολλά βιβλία, κυρίως παιδικά, με τις εκδόσεις Kαστανιώτη, Kέδρος, Άγκυρα, Πατάκης, Παπαδόπουλος και άλλες.
Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, έχει κάνει πλήθος ατομικές καθώς και τρεις εκθέσεις στις γκαλερί Aστρολάβος και Aγκάθι.
Έχει εκδόσει 21 άλμπουμ με γελοιογραφίες, τρία με σκίτσα χωρίς λόγια, ένα με κόμικ και ένα βιβλίο με εικονοραφημένα τραγούδια.
Ανθολογία της καθημερινής στήλης “Nαυτίλος” στην “Eλευθεροτυπία” εξέδωσε η εφημερίδα και διακινουν οι εκδόσεις Πατάκη.
 

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης (Αλεξανδρούπολη 1951), είναι Έλληνας πολιτικός, κοινωνιολόγος και συγγραφέας. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην κοινωνιολογία.

Διωκόμενος κατά τη διάρκεια της δικτατορίας διέφυγε στην Ιταλία ενώ ήταν μέλος του ΠΑΚ. Μετά την πτώση της δικτατορίας συμμετείχε στην επταμελή ομάδα που συνέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ στο Μόναχο τον Αύγουστο του 1974, ενώ διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1977.

Λόγω σοβαρών πολιτικών διαφωνιών αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ το 1999 και ιδρύει τον κομματικό σχηματισμό «Δημοκρατική Περιφερειακή Ένωση», με την οποία μετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2000 (32.068 ψήφοι, ποσοστό 0,47%).

Σήμερα είναι μέλος της ανεξάρτητης επιτροπής λογιστικού έλεγχου για την διερεύνηση του απεχθούς χρέους της Ελλάδος. Επίσης δημοσιεύει κείμενα στο πολιτικό ιστολόγιο ΠΟΛΙΣ-ΑΓΟΡΑ και συμμετέχει σε ανοιχτές πολιτικές συζητήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Συνέγραψε 27 βιβλία συσχετιζόμενα με κοινωνικά, πολιτικά, ιστορικά και πολιτισμικά ζητήματα και τον πολιτικό αγώνα του ποντιακού λαού.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδείας υπ. Βουλευτή Ν.Δ. Κώστα Τσιάρα
Επόμενο άρθρο Το 2015 να πέσουν οι μάσκες - Κανένας μόνος του στην κρίση