Το 2015 να πέσουν οι μάσκες – Κανένας μόνος του στην κρίση


Η εποχή μας ομολογουμένως είναι εποχή τρομερών αλλαγών και εκπλήξεων. Οι ραγδαίες αλλαγές που έφερε η μεγαλύτερη κρίση όλων εποχών, ξεβόλεψε και αποκάλυψε πλήθος ανθρώπων, οι οποίοι μέχρι εκείνη την εποχή υποστηρίζανε μέσα από κυβερνητικές θέσεις ή και συμμαχίες την ευρωπαϊκή εικονική ευημερία.

Σήμερα μέρος αυτών των ανθρώπων παρουσιάζονται βασιλικότεροι του βασιλέως, διεκδικώντας την «αγωνιστική» παρουσία μέσα στο καινούργιο περιβάλλον. Ο παραλήπτης των γραφόμενών μας είναι οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και η  Συνδικαλιστική Ανατροπή (Στην ΑΔΕΔΥ Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή). Και για να εξηγούμαστε, παραθέτουμε τα γεγονότα όπως  συνέβησαν μόλις πριν τις γιορτές.

Το 35ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ είχε πάρει μια ιστορική (κατά την άποψή μας) απόφαση η οποία επιβλήθηκε από την  πλειοψηφία του σώματος και δεσμεύθηκε να προτείνει την αλλαγή του καταστατικού της το 2014, έτσι ώστε να αποκτήσουν το δικαίωμα εγγραφής στα σωματεία, όλοι όσοι εργάζονται στο Δημόσιο με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

Στην διαπαραταξιακή επιτροπή για την οργάνωση του συνεδρίου, οι της Δημοσιουπαλληλικής Ανατροπής κωλυσιεργούσαν και καθυστερούσαν, ενώ στο Γενικό Συμβούλιο της 1ης Δεκέμβρη που συγκλήθηκε για να αποφασίσει για το συνέδριο, οι παρατάξεις της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ, με την αποχή και συνενοχή της Δημοσιοϋπαλληλικής Ανατροπής προχώρησαν σε αντικαταστατικό πραξικόπημα και ακύρωσαν την απόφαση για τη διεξαγωγή του Καταστατικού Συνεδρίου, που είχε οριστεί για τις 15 και 16 Δεκέμβρη.

Και ενώ για τις καθεστωτικές παρατάξεις είναι γνωστό ότι βάζουν πλάτη να περάσουν τα κυβερνητικά μέτρα, για την Συνδικαλιστική Ανατροπή, οι μάσκες έπεσαν και φανερώθηκε το πραγματικό τους πρόσωπο, που είναι η διαχείριση της κρίσης με συστημικούς όρους και σε αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Έτσι, αφήνουν έξω από τα συνδικάτα όλους εκείνους τους εργαζόμενους που με μαζικό πλέον τρόπο φέρνει η Κυβέρνηση στο Δημόσιο, αντικαθιστώντας τη μόνιμη και σταθερή εργασία με συμβασιούχους ολίγων μηνών, με προγράμματα ΕΣΠΑ, με μπλοκάκι, με voucher, «ωφελούμενους»,  χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας. Τους αφήνουν να μείνουν εκτεθειμένοι και μόνοι τους στο άγριο περιβάλλον της κρίσης.

Δυστυχώς ο αγώνας για το ξεσκέπασμα των δυνάμεων οι οποίες παραπλανητικά λειτουργούν ακόμα μέσα στους εργαζομένους έχει αρκετή διαδρομή μπροστά. Οι πρόσφατες εκλογές του υπηρεσιακού συμβουλίου στον Νομό μας δεν κατάφεραν να κόψουν στο βαθμό που εμείς θα θέλαμε, τον ομφάλιο λώρο της εξάρτησης και της υποχρέωσης για τις εξυπηρετήσεις. Από την πλευρά μας, ευχαριστώντας τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους, τους υποσχόμαστε , με κάθε μέσο και με όλες τις δυνάμεις μας ενωμένα να δουλέψουμε ώστε να ανατρέψουμε τους σημερινούς αρνητικούς συσχετισμούς για τα δικαιώματά μας τα οποία καταπατούνται. Τόσο μέσα από την θέση μας στο υπηρεσιακό συμβούλιο όσο και στο σύλλογο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να σταθούμε με αλληλεγγύη απέναντι στην κρίση. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Οι εργαζόμενοι να δώσουμε τη μάχη της ανατροπής αυτών των πολιτικών. Καμιά αυταπάτη. Μόνοι μας δημιουργούμε το μέλλον μας.

 

άλλη ρΟ.Τ.Α.

Προηγούμενο άρθρο Παλαιστίνη-Συρία-Κουρδιστάν-Κύπρος-Αιγαίο στη δίνη των συγκρούσεων
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδείας υπ. Βουλευτή Ασημίνας Σκόνδρα