Π.Α.ΜΕ: Ξεσηκωθείτε ! ληστεύουν τα ασφαλιστικά ταμεία !


 Οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές στην ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία μαζί με την ελληνική κυβέρνηση και τους ντόπιους καπιταλιστές εν μέσω οξύτατων ανταγωνισμών για το ποιος θα χάσει τα λιγότερα αποφάσισαν το κούρεμα μέρους του ελληνικού χρέους κατά 50% μαζί με νέα μέτρα στήριξης των τραπεζών και των άλλων τμημάτων του κεφαλαίου.

Η αναγκαία για τους κεφαλαιοκράτες καταστροφή κεφαλαίων, η ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας φέρνει νέα ακόμα πιο επώδυνα μέτρα για τα ήδη χρεοκοπημένα ελληνικά νοικοκυριά, για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Μια νέα παρατεταμένη περίοδο λιτότητας και νέες επιθέσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, ένα νέο ακόμα πιο βάρβαρο νομοσχέδιο για τις συντάξεις και νέες άγριες περικοπές στην υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, νέες χιλιάδες απολύσεις και μεγαλύτερη ανεργία θα είναι το αποτέλεσμα των νέων αποφάσεων των ηγετών της ιμπεριαλιστικής συμμορίας.

Το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων και αυτών που έχουν τα Ταμεία, οδηγεί στην οριστική χρεοκοπία τους, στη λεηλασία και του τελευταίου ευρώ που έχει απομείνει από τις εισφορές των εργαζομένων. Σηματοδοτούν μια νέα επέλαση στις συντάξεις, στις παροχές Υγείας, στις υπηρεσίες Πρόνοιας που δίνονταν μέσω των ασφαλιστικών ταμείων. Η κυβέρνηση σήκωσε το πιστόλι, όπλισε και έδωσε τη χαριστική βολή στα Ταμεία και τις συντάξεις.

Η αισχρή προπαγάνδα της κυβέρνησης, των κεφαλαιοκρατών και συνολικά των αστικών κομμάτων (και όχι μόνο) ότι έτσι σώζεται η πατρίδα δεν πρέπει να ξεγελάσει κανέναν. Με το ‘’κούρεμα” σώζουν όσο μπορούν τα κέρδη τους, προετοιμάζουν το έδαφος για να βγάζουν κέρδη τις επόμενες 10ετίες. Χρησιμοποιούν κάθε μέσο από την ωμή κρατική και παρακρατική βία έως την δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων για να διατηρήσουν την εξουσία τους και την άγρια εκμετάλλευση του λαού.

Τους απαντάμε: ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

Μέσα από τα σωματεία μας, τις επιτροπές αγώνα, τις λαϊκές επιτροπές σε κάθε τόπο δουλειάς, στη γειτονιά, οργανωμένα και συλλογικά αντιδράμε μαζικά,  αρνούμαστε να πληρώσουμε τους κεφαλικούς φόρους, τα χαράτσια, αρνούμαστε να δεχτούμε μειώσεις μισθών, αλλαγές στις εργασιακές μας σχέσεις, περικοπές στις συντάξεις και στις παροχές υγείας.

Καλούμε όλους τους Καρδιτσιώτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 2 Νοέμβρη στις 6:30 το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας και ετοιμαζόμαστε για ακόμα πιο οξυμμένη αντιπαράθεση το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η Γραμματεία Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο «Την ενδυνάμωση της υπηρεσιακής και κοινωνικής υπόστασης των ενστόλων για να μπορεί η Ελληνική Αστυνομία να επιτελέσει υπεύθυνα και αποτελεσματικά την αποστολή της»
Επόμενο άρθρο «Την άμεση εφαρμογή των μέτρων για τη φροντίδα των πολύτεκνων οικογενειών όπως υποδεικνύει το Σύνταγμα»