«Την άμεση εφαρμογή των μέτρων για τη φροντίδα των πολύτεκνων οικογενειών όπως υποδεικνύει το Σύνταγμα»


 Ο Βουλευτής και τ. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ζητά την άμεση εφαρμογή των μέτρων για τη φροντίδα των πολύτεκνων οικογενειών όπως υποδεικνύει το Σύνταγμα και ως εκ τούτου την άμεση καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος και της εφ’ άπαξ παροχής των 2000 Ευρώ που προκύπτει από το Ν 3454/2006 ως επίδομα μητέρας καθώς η σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία δυσχεραίνει κάθε ελληνική οικογένεια πόσο μάλλον την  πολύτεκνη οικογένεια.

Ειδικότερα, η σχετική ερώτηση αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση καθυστερεί αδικαιολόγητα την καταβολή τόσο του πολυτεκνικού επιδόματος του Ε' διμήνου του 2011, όσο και της εφ' άπαξ παροχής των 2000 Ευρώ που προκύπτει από το Ν 3454/2006 ως επίδομα μητέρας, μολονότι το Σύνταγμα υποδεικνύει προς το κράτος την λήψη και εφαρμογή μέτρων για τη φροντίδα των πολύτεκνων οικογενειών, με σκοπό την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας, που αποτελεί λόγο γενικότερου δημοσίου συμφέροντος και μολονότι η οικονομική συγκυρία είναι πολύ δύσκολη για κάθε ελληνική οικογένεια πόσο μάλλον για τις πολύτεκνες οικογένειες.
            Ειδικότερα η κυβέρνηση δεν προχώρησε ως όφειλε στην καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος στους επιδοματούχους, εντείνοντας την οικονομική δυσπραγία των πολύτεκνων, που ανήσυχοι βλέπουν δυσοίωνο το αύριο των οικογενειών τους.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • 1. Ποιοι λόγοι επέβαλαν την καθυστέρηση στην καταβολή των πολυτεκνικών επιδομάτων στους δικαιούχους;
  • 2. Πότε προγραμματίζεται η καταβολή τους από τον ΟΓΑ;
  • 3. Από πότε έχει να δοθεί η εφ’ απαξ παροχή των 2000 Ευρώ, που προκύπτει από το Ν 3454/2006 ως επίδομα μητέρας, στις δικαιούχες πολύτεκνες μητέρες;
  • 4. Πότε η πολιτεία θα καταβάλει αυτή την οφειλή;»
Προηγούμενο άρθρο Π.Α.ΜΕ: Ξεσηκωθείτε ! ληστεύουν τα ασφαλιστικά ταμεία !
Επόμενο άρθρο «Όχι πια θεατές στο ίδιο έργο»