Πανηγυρική τελετή έναρξης των Καραισκακείων


Με μία πανηγυρική τελετή έναρξης που θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας θα ξεκινήσει την Παρασκευή 20 Ιουνίου, και ώρα 9.00 το βράδυ, το 41Ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού «Καραισκάκεια» που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού.

Σε συνδιοργάνωση με  τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού και τον Δήμο Καρδίτσας – ΔΕΤΑΚ, η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ έχει ετοιμάσει, για άλλη μια χρονιά, ένα πρόγραμμα αντάξιο του κύρους του θεσμού, με τη συμμετοχή δεκάδων χορευτικών συγκροτημάτων από διάφορες χώρες του εξωτερικού (όπως η Αίγυπτος, το Μεξικό, η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Ουκρανία, η Σενεγάλη, η Γεωργία και η Κύπρος), αλλά και από περιοχές της χώρας μας (Κοζάνη, Αθήνα, Τρίκαλα, Αρτάκη).

Τα φετινά «Καραισκάκεια» θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο 28 Ιουνίου και, όπως κάθε φορά, θα περιλαμβάνουν εκδηλώσεις και στην πόλη της Καρδίτσας και σε πολλά ακόμη Δημοτικά Διαμερίσματα Δήμων του Νομού μας.

Πολλές θα είναι, όμως, και οι παράλληλες εκδηλώσεις τις οποίες έχει προγραμματίσει η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ.

Πιο συγκεκριμένα, μία από τις βραδιές θα είναι αφιερωμένη στη δράση και το έργο το οποίο επιτελεί στον χώρο του πολιτισμού, εδώ και πολλά χρόνια, η Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Καρδίτσας και μέλος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μαίρη Θεολόγη, ενώ σε μία άλλη βραδιά θα εμφανιστεί το «Πολυθέαμα», ένα θέαμα για μικρούς και μεγάλους.

Με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και οι δύο κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που περιλαμβάνει κάθε χρόνο το Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού «Καρασισκάκεια».

Πρόκειται για τον Καρισκάκειο Δρόμο που οργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου «Ο Καραισκάκης» καθώς και για τους Σκοπευτικούς Αγώνες των οποίων την οργάνωση έχει ο Σκοπευτικός – Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας. Οι συμμετοχές αναμένεται και αυτή τη χρονιά να είναι πολλές.

Για τη δε παραχώρηση του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης, η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων ευχαριστεί θερμά τον Οργανισμό Αθλητικών Χώρων και Κέντρων Άθλησης (ΟΑΚΚΧΑ) του Δήμου Καρδίτσας και σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει μέσα στις επόμενες μέρες θα είναι σε θέση να σας ανακοινώσει το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο και ολόκληρος ο Νομός Καρδίτσας ετοιμάζεται να φορέσει, και πάλι, τα γιορτινά του.

Πρόκειται, εξ ΄ άλλου, για μία διοργάνωση η οποία γίνεται προς τιμήν του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Γεώργιου Καραισκάκη και αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις μακροβιότερες και πιο κορυφαίες εκδηλώσεις του Νομού που ενισχύουν την πολιτιστική του “ταυτότητα” και όχι μόνον.

Προηγούμενο άρθρο Πόρους και κατάργηση του 42% ζητούν οι δήμαρχοι
Επόμενο άρθρο Αντιπυρικά... απένταροι