Πόρους και κατάργηση του 42% ζητούν οι δήμαρχοι


H κατάργηση του 42% και η ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων φαίνεται να είναι οι δύο βασικοί όροι που θέτουν οι τοπικοί άρχοντες για την αποδοχή του «Καποδίστρια 2».

Όπως γράφει Το Βήμα του Σαββάτου, ήδη έχει συνταχθεί υπηρεσιακό σημείωμα στο οποίο καταγράφονται τα αιτήματα των φορέων της Αυτοδιοίκησης.

Το σημείωμα θα παραδώσει ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων Ν.Κακλαμάνης στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.

Ανεξαρτήτως, πάντως, αν η κυβέρνηση υιοθετήσει την πρόταση για την αντικατάσταση του 42% με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, είναι γεγονός ότι το ισχύον σύστημα ανάδειξης των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως εκτιμούν ακόμη και κυβερνητικά στελέχη, δεν μπορεί να λειτουργήσει στο νέο περιβάλλον που θα δημιουργηθεί μετά τον «Καποδίστρια 2».

Πάντως, η υιοθέτηση του νέου διοικητικού χάρτη προκαλεί αντιδράσεις σε τοπικές κοινωνίες, όπου αναβιώνουν οι ήδη, εκπρόσωποι των φορέων της Αυτοδιοίκησης σε πάνω από 15 νομούς.

Προηγούμενο άρθρο Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας στους χρόνιους ψυχικά ασθενείς
Επόμενο άρθρο Πανηγυρική τελετή έναρξης των Καραισκακείων