Παράσταση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καρδίτσας


Το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας, γιορτάζοντας τα τριάντα χρόνια ανεκτίμητης πολιτιστικής, κοινωνικής και μορφωτικής προσφοράς στον Νομό Καρδίτσας, σε όλη την Ελλάδα και Ευρώπη, αποφάσισε να πραγματοποιήσει, αφιλοκερδώς, θεατρική παράσταση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης μας.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, στις αρχές Απριλίου, 2016, με ελεύθερη είσοδο. Η ακριβής ημερομηνία και ώρα θα ανακοινωθούν έγκαιρα. Οι θεατές της παράστασης μπορούν να προσφέρουν διάφορα τρόφιμα και άλλα προϊόντα τα οποία θα μοιραστούν, πριν από το Πάσχα, στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Το Θέατρο θα παρουσιάσει την ηθογραφική κωμωδία του Δημήτρη Απ. Ρήτα «Του χωριού το Κοινοβούλιο», σε σκηνοθεσία του συγγραφέα, μουσική-τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου, σκηνικά Πιπίνας Μπατζιάκα και κοστούμια EX-TRE κ. ά.

Η παράσταση θα είναι υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και του Δήμου Καρδίτσας. Για την επιτυχία της θα κληθούν να συνδράμουν και άλλοι φορείς, όπως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, τμήμα Καρδίτσας, κλπ.

Η ΕΡΤ, εκτιμώντας την τεράστια προσφορά του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας, έδειξε ενδιαφέρον και θα καλύψει την παράσταση, γεγονός που τιμά και διαφημίζει όχι μόνο το  Περιφερειακό Θέατρο, αλλά και την Καρδίτσα μας σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, αφού οι εκπομπές της ΕΡΤ μεταδίδονται παντού.

Υπενθυμίζεται ότι η πολιτιστική, κοινωνική και μορφωτική προσφορά του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας αναγνωρίζεται από την Πολιτεία, αφού είναι από τα λίγα Θέατρα της Ελλάδας, που, ύστερα από αυστηρό έλεγχο, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, Κ.Υ.Α., των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού καθορίστηκε ως νομικό πρόσωπο που επιδιώκει πολιτιστικούς σκοπούς, απόφαση που δημοσιεύθηκε σε Φύλλο Εφημερίδας Κυβέρνησης (ΦΕΚ). Επίσης, με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας, ύστερα από έλεγχο, εντάχθηκε στους φορείς που προσφέρουν κοινωνική φροντίδα και εθελοντισμό, επειδή πραγματοποίησε αφιλοκερδώς εκατοντάδες παραστάσεις σε φυλακές ανηλίκων και ενηλίκων, νοσοκομεία, γηροκομεία, ΚΑΠΗ, Σχολεία και Ιδρύματα με παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, παραστάσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς, κλπ.

Επίσης, το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας, αφιλοκερδώς, θα πραγματοποιήσει παραστάσεις και για άλλα Κοινωνικά Παντοπωλεία Θεσσαλικών πόλεων.

Δημήτρης Απ. Ρήτας

Φιλόλογος-συγγραφέας-στιχουργός

Δ/ντής Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση του Δήμου Παλαμά για τα τραπεζοκαθίσματα
Επόμενο άρθρο Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Σόνιας Κοζιού