Ειδήσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας «Νικόλαος Πλαστήρας» πραγματοποιεί την Παρασκευή 13 Μαΐου στις 1.30 μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας. Η Δ.Ο.Ε. για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι ώστε να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που γίνονται για τις προωθούμενες αλλαγές σε νηπιαγωγεία, ολοήμερα σχολεία και τμήματα ένταξης έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωινού ωραρίου και 3 του απογευματινού, 11.30 – 14.00 και 14.00 – λήξη).

Τα σχολεία μας για μια ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια μπαίνουν στη μέγγενη των μνημονίων. Με νέο «μάζεμα» θέσεων, περίεργο και ασαφή τρόπο λειτουργίας των τμημάτων ένταξης και συρρίκνωση – κατάργηση των ολοήμερων τμημάτων. Με τραγικές συνέπειες, όχι μόνο για εργαζόμενους – εκπαιδευτικούς, αλλά και τους μικρούς μαθητές και τις οικογένειές τους. Αντί για 20.000 διορισμούς όπως εξήγγειλε ο υπουργός στέλνουν στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους και στην  αβεβαιότητα πολλούς άλλους από τις θέσεις που θα χαθούν!!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Να μην εφαρμοστεί καμία υπουργική απόφαση στο όνομα της δήθεν αναβάθμισης της εκπαίδευσης.
  • Να παραμείνει το δημόσιο σχολείο δικαίωμα και «προνόμιο» της κάθε οικογένειας.
  • Να μη συνεχιστούν οι, αποτυχημένες στην πράξη, πολιτικές που εφαρμόστηκαν στο νομό μας με καταργήσεις – συγχωνεύσεις – υποβιβασμούς σχολείων.
  • Κάλυψη όλων των πραγματικών – λειτουργικών αναγκών με διορισμούς.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γ. Γραμματέας

 

Στέφανος Θεολόγης                                                               Μιχάλης Χριστοφοράκης

 

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Λάμπου στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Εξιχνίαση κλοπής από κατάστημα