Ειδήσεις

Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Λάμπου στην Καρδίτσα


Το Βιβλιοπωλείο “Παιδεία” και οι Εκδόσεις Κουκκίδα παρουσιάζουν στην Καρδίτσα το βιβλίο του Κώστα Λάμπου: «ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ-.Δοκίμιο για τη σχέση μεταξύ θρησκείας και εξουσίας».
Η παρουσίαση γίνεται την Κυριακή 22 Μαΐου ώρα11.00 π.μ. στην αίθουσα της ΠΕΔ Καρδίτσας, Μεγάλου Αλεξάνδρου 34.

Δεν είναι καθόλου εύκολο, να γράφει κανείς για θέματα που αποκαλύπτουν την ανηθικότητα και την εγκληματικότητα της εκάστοτε κυρίαρχης τάξης που επιβάλλει, με άδικους νόμους, σκοταδιστικούς μύθους και με τη βία των κατασταλτικών μηχανισμών, συστήματα κοινωνικής ανισότητας, ρατσισμού και φασισμού σε βάρος των δυνάμεων της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού, σε βάρος της κοινωνίας, της Φύσης και της ανθρωπότητας.

Αυτό γίνεται ακόμη δυσκολότερο όταν τα γραπτά αντιβαίνουν με όσα πασχίζουν να μας βάλουν στο μυαλό μας από τη γέννησή μας ως το τέλος της ζωής μας και σχετίζοντας με την πίστη και τις πάμπολες παρεμβάσεις της θρησκείας και των εκπροσώπων της στην καθημερινότητά μας.

Το βιβλίο ‘Θεός και κεφάλαιο, δοκίμιο για τη σχέση μεταξύ θρησκείας και εξουσίας’ ταξιδεύει αυτή την περίοδο στην Ελλάδα συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του κοινού, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχει δίψα για γνώση, για βιβλία που δεν παραπλανούν και κοιμίζουν αλλά ενημερώνουν και αφυπνίζουν.

Το βιβλίο βρίσκεται στην δεύτερη έκδοσή του και συμβάλει στην ανάπτυξη ενός δημόσιου διάλογου, ο οποίος δεν έβλαψε ποτέ και κανέναν εκτός από τις δυνάμεις εκείνες που μας θέλουν βωβούς, τυφλούς, κωφούς και δούλους ‘θεών’ και αφεντικών.

Και τέτοιες είναι οι δυνάμεις του κεφαλαίου, της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, οι διαπλεκόμενες θρησκείες και ιδεολογίες, συμφέροντα και εξουσίες, που δεν λογαριάζουν και δεν φοβούνται τίποτα εκτός από τον σκεπτόμενο άνθρωπο, τις ενημερωμένες, ακηδεμόνευτες και αυτενεργές δυνάμεις της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού, όπως αυτές όλο και περισσότερο εκφράζονται μέσα από τα νέα κοινωνικά κινήματα τα οποία χτίζουν αθόρυβα τον καινούργιο κόσμο της κοινωνικής ισότητας μέσα στον παλιό της οικονομικής και κοινωνικής ανισότητας που παράκμασε και φεύγει.

Όπως φοβούνται και από τους όλο και περισσότερο, όλο και περισσότερους συνειδητοποιημένους Πολίτες, η διαρκώς αυξανόμενη ταξική και κοινωνική αφύπνιση των οποίων αναδείχνεται σταδιακά σε εφιάλτη του κεφαλαίου και των ‘ιερών νυχτοφυλάκων’ του, αλλά και στην μοναδική ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, για τον κόσμο της κοινωνικής ισότητας, της άμεσης δημοκρατίας και του οικουμενικού ουμανιστικού πολιτισμού.
Δύσκολα τα πράγματα, αλλά, όποιος μαζεύει, μεθοδικά και επίμονα, επιστημονικά έγκυρη και κοινωνικά χρήσιμη γνώση, για να μην άγεται και φέρεται ως φερέφωνο σκοταδιστικών μύθων και εξουσιαστικών ιδεολογιών αλλά για να έχει δική του στέρεη γνώμη, γνωρίζει καλά ότι, με τη Λογική των αιώνων, των Λαών και των αγώνων…,κι όμως η ανθρωπότητα κινείται προς το διαχρονικό της όραμα, προς την αταξική κοινωνία.

Το βιβλίο παρουσιάζουν οι: Σωκράτης Βασιλάκος, Γεωπόνος, Ευάγγελος Κατσαρός, μηχανικός , Κρύστα Λάππα φιλόλογος, Αριστοτέλης Τσόγκας, Γεωπόνος, και ο συγγραφέας Κώστας Λάμπος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ γνωρίζουν την ειδικότητά τους βιωματικά
Επόμενο άρθρο Παράσταση διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας