Παράσταση διαμαρτυρίας ΕΛΜΕ και Ομοσπονδίας Γονέων – Ζητούν προσλήψεις και χωρισμό των Τμημάτων


Σε παράσταση διαμαρτυρίας για τα κενά σε εκπαιδευτικούς που υπάρχουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας, καθώς επίσης και για το χωρισμό των τμημάτων προχώρησαν, το μεσημέρι της Δευτέρας, αντιπρόσωποι της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, της Ομοσπονδίας Γονέων, αλλά και των σχολικών μονάδων.

Λίγο μετά τις 2.00μ.μ., εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων συναντήθηκαν με τον Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θωμά Καρανίκα,  στο γραφείο του, θέτοντας επί τάπητος τα δύο αυτά ζητήματα και απαιτώντας λύσεις.

 

Κενά σε εκπαιδευτικούς

Πιο αναλυτικά σε ό, τι αφορά στα κενά σε εκπαιδευτικούς, αυτά εντοπίζονται στις ξένες γλώσσες, τα καλλιτεχνικά, τις φυσικές επιστήμες καθώς και σε κάποιες τεχνικές ειδικότητες.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Αντώνης Ντάνης υπογράμμισε πως το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί άμεσα με προσλήψεις αναπληρωτών, ενώ πρόσθεσε πως από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς έγινε κακός προγραμματισμός στον τομέα αυτό.

Από την πλευρά του, ο Δ/ντής της Β ΄ θμιας κ. Καρανίκας ανέφερε πως το θέμα των προσλήψεων αποτελεί θέμα της πολιτείας, αν και τα κενά που υπάρχουν δεν είναι και τόσα πολλά όπως σε άλλες περιοχές.

 

Χωρισμός των Τμημάτων

Σχετικά με τον χωρισμό των Τμημάτων, επισημάνθηκε πως αυτή τη στιγμή λειτουργούν υπεράριθμα Τμήματα σε 13 σχολεία όπου φοιτούν και παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με το νόμο, όλα τα Τμήματα θα πρέπει να λειτουργούν με 27 μαθητές το ανώτερο, αλλά αν υπάρχει ένα παιδί ειδικών αναγκών, ο αριθμός των μαθητών μειώνεται κατά τρεις.

Η ΕΛΜΕ, οι εκπρόσωποι των σχολείων και οι γονείς ζητούν για το σκοπό αυτό να λειτουργήσουν 14 επιπλέον Τμήματα.

«Ένα-δύο Τμήματα παραπάνω μπορούμε να τα καλύψουμε. Όχι όμως 14» ήταν η απάντηση του κ. Καρανίκα.

 

Προηγούμενο άρθρο Νέα του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης του ΕΑΜ