Παράταση καταβολής 1ης δόσης ασφαλιστικών εισφορών αγροτών προς ΟΓΑ


Μετά την ερώτηση – παρέμβαση του βουλευτή του νομού της Ν.Δ., κ. Κωνσταντίνου Τσιάρα, προς τους Υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας & Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και των προσωπικών επαφών που είχε με τον διοικητή του ΟΓΑ κ. Παπαγεωργοπουλο, η διοίκηση του Οργανισμού ανακοίνωσε την παράταση στην καταβολή της πρώτης δόσης των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών για το έτος  2008 ως τα τέλη του Δεκεμβρίου.

Αισθανόμενος την δυσχέρεια, που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αγρότες τη δεδομένη χρονική στιγμή,  στην αποπληρωμή των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων, ο κ. Τσιαρας είχε ζητήσει και με προσωπική παρέμβαση προς την διοίκηση του Οργανισμού, την παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής. Η παράταση της προθεσμίας κρίθηκε  επιβεβλημένη καθώς αναμένεται να  καταβληθούν, μέσα στον Δεκέμβριο του 2008, οι προβλεπόμενες κοινοτικές επιδοτήσεις αλλά και οι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις, που πρόσφατα ανακοίνωσε η κυβέρνηση και ο κ. Πρωθυπουργός, που θα ανακουφίσουν τον αγροτικό κόσμο και θα τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει επαρκώς τις τρέχουσες υποχρεώσεις του.

Μετά και την χθεσινή εξέλιξη ο κ. Τσιαρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Παγκόσμια οικονομική κρίση ήδη απειλεί και τον αγροτικό κόσμο. Η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση, η οποία  λαμβάνει όλα εκείνα τα μέτρα, που θα ανακουφίσουν τις αγροτικές οικογένειες. Η Πολιτεία έχει χρέος, οφείλει, να στέφεται δίπλα στο Έλληνα αγρότη, τη ώρα που την έχει ανάγκη, συμπαραστάτης στον δύσκολο αγώνα που δίνει.»

Προηγούμενο άρθρο Επί τάπητος το αγροτικό πρόβλημα του Νομού
Επόμενο άρθρο Εγκαίνια αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Δ. Δομοκού από κ. Σ. Ταλιαδούρο