Εγκαίνια αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Δ. Δομοκού από κ. Σ. Ταλιαδούρο


«Το έργο, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις ενός Πολυχώρου, θα αποτελέσει πυρήνα πολιτισμού και εκπαίδευσης».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος εγκαινίασε σε ειδική τελετή, το νέα Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Δομοκού.

Ο κ. Ταλιαδούρος στο σύντομο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της τελετής σημείωσε μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Στη σύγχρονη πραγματικότητα η επένδυση στην Παιδεία αποτελεί μονόδρομο για την ανάπτυξη, την ατομική πρόοδο και την κοινωνική ευημερία. Βασικοί άξονες της εκπαιδευτικής μας πολιτικής είναι: η βελτίωση της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης, η αξιολόγηση της μαθησιακής διαδικασίας, η εξασφάλιση πόρων, η μείωση της σχολικής διαρροής, η ενίσχυση των δομών δια βίου μάθησης και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους μαθητές όλων των βαθμίδων υψηλής ποιότητας εκπαίδευση. Παιδεία που θα τους εξασφαλίζει την ισότιμη εκκίνηση στο στίβο της ζωής, ανεξαρτήτως κοινωνικής ή οικονομικής κατάστασης. Μόνο η ποιοτική εκπαίδευση δύναται να παρέχει στους νέους, γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, της νέας εποχής. Η εκπαίδευση χωρίς ποιότητα αντίκειται στο δημοκρατικό ιδεώδες καθώς πλήττονται κυρίως οι οικονομικά ασθενέστεροι πολίτες.

Η σημερινή κυβέρνηση επιδιώκει, σε συνδυασμό με την γενικότερη ποιοτική αναβάθμιση της Εκπαίδευσης, τη δημιουργία νέων εκπαιδευτικών μονάδων και τον εκσυγχρονισμό και εξοπλισμό των υφιστάμενων, προς όφελος της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας και της μαθησιακής διαδικασίας γενικότερα.

  • Ο στόχος της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για αναβάθμιση της ποιοτικής εκπαίδευσης αποδεικνύεται από το έργο που έχει γίνει και συνεχίζεται να γίνεται, για την ανάπτυξη των εκπαιδευτικών υποδομών. Την περίοδο από τον Μάρτιο 2004 έως τον Ιούνιο 2008 πετύχαμε την ουσιαστική ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των σχολικών υποδομών μέσω έργων συνολικού ύψους περίπου 1,5 δις ευρώ. Κατασκευάστηκαν 576 νέα σχολεία, αναβαθμίστηκαν 355 λειτουργούντα σχολεία, παραδόθηκαν συνολικά 9.350 νέες αίθουσες. Παράλληλα, είναι ήδη σε εξέλιξη η κατασκευή 1233 σχολικών μονάδων που θα καλύψουν σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα των υποδομών που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ειδικότερα, τα τελευταία χρόνια υλοποιήθηκε στο Νομό Φθιώτιδος ένα τεράστιο έργο αναβάθμισης των υποδομών αυτών, με την κατασκευή και παράδοση 6 νέων νηπιαγωγείων ενώ προγραμματίζεται η άμεση κατασκευή άλλων τριών στα Καλύβια, στο Παγκράτι και τη Στυλίδα. Κατασκευάστηκαν αίθουσες πολλαπλών χρήσεων στο Γυμνάσιο – Λύκειο Τυμφρηστού και Λιβανατών ενώ σήμερα κατασκευάζονται τέτοιες αίθουσες στο σχολικό συγκρότημα Ανθέων του Δήμου Λαμίας και στο Δήμο Στυλίδας. Ο αμίαντος έχει αφαιρεθεί από δεκαεννέα σχολικές μονάδες του νομού ενώ έργα εκσυγχρονισμού υφιστάμενων σχολικών μονάδων εκτελούνται συνεχώς.

Το έργο αυτό το συνεχίζουμε με την ίδια ένταση και θέρμη και σήμερα. Μια σειρά έργων προγραμματίζονται για το άμεσο μέλλον. Το 12ο Νηπιαγωγείο Λαμίας ήδη έχει ενταχθεί σε εργολαβία ενώ στο πενταετές πρόγραμμα του ΟΣΚ έχουν ενταχθεί άλλα δέκα νηπιαγωγεία, προϋπολογισμού 3.500.000 Ευρώ. Για το κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Οπουντίων ήδη συντάσσονται τεύχη δημοπράτησης ενώ στο πρόγραμμα ΣΔΙΤ έχουν ενταχθεί η κατασκευή του Μουσικού Σχολείου Λαμίας και του 18ου Δημοτικού σχολείου Λαμίας.

          Η διακυβέρνηση της Ν.Δ., υλοποιεί σήμερα ένα καθολικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής Δομοκού, εγκαινιάζοντας την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Πρόκειται για ένα έργο του οποίου η μελέτη, η κατασκευή και επίβλεψη πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων του ΥΠΕΠΘ, Η χρηματοδότηση του έργου, ύψους 852.040 Ευρώ έγινε επίσης από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και τις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕ 047/6). Το έργο αυτό του οποίου οι εργασίες άρχισαν το 2006, μετά την τροποποίηση του σχεδίου πόλης, κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΟΣΚ, για την εξυπηρέτηση των σχολείων Δομοκού.

Η αίθουσα αυτή ολικής επιφάνειας 503 τ.μ ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις ενός πολυχώρου που φιλοδοξεί να αποτελέσει τον πυρήνα της πολιτιστικής και εκπαιδευτικής ζωής του Δήμου σας. Οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είμαι σίγουρος ότι θα βρουν το δικό τους χώρο, για να στεγάσουν τις πνευματικές τους αναζητήσεις και δημιουργίες, για να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες. Η νέα γενιά του Δομοκού πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για το νέο της απόκτημα».

Προηγούμενο άρθρο Παράταση καταβολής 1ης δόσης ασφαλιστικών εισφορών αγροτών προς ΟΓΑ
Επόμενο άρθρο Ανάγκες του Δήμου σε μηχανολογικό εξοπλισμό διαχείρισης & αποκομιδής απορριμμάτων