Παράταση της αρδευτικής περιόδου μέχρι τέλος Αυγούστου


 Η παράταση της αρδευτικής περιόδου μέχρι και τέλος Αυγούστου, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στην  Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, με στόχο  να καλυφθούν οι ανάγκες των αρδευτών της περιοχής μας.

 Ειδικότερα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, στην αίθουσα συσκέψεων  της Π.Ε. Καρδίτσας υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ Βασίλη Τσιάκου, πήραν μέρος ο Δήμαρχος Παλαμά κ Πατσιαλής, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Λέμας και Ψαχούλας, ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ Μαρκινός,  ο εκπρόσωπος του δήμου Σοφάδων κ Καμινιώτης, ο πρόεδρος  του ΤΟΕΒ Ταυρωπού κ Μπάρας, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ θεσσαλιώτιδος κ Στεργιόπουλος και  οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί  παράγοντες.  Στη διάρκειά της έγινε αναλυτική συζήτηση για την πορεία της αρδευτικής περιόδου και  κοινή ήταν η διαπίστωση, πως μέχρι στιγμής όλα κύλησαν ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Παράλληλα  κρίθηκε απαραίτητη η παράταση της αρδευτικής περιόδου μέχρι  31 Αυγούστου, καθώς διαπιστώνεται οψίμηση των καλλιεργειών και ιδιαίτερα της βαμβακοκαλλιέργειας.  Επίσης παρατηρούνται υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και διαρκής ηλιοφάνεια,  γεγονός  που καθιστά απαραίτητη την παράταση της αρδευτικής περιόδου κατά 15 περίπου ημέρες, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές  Έτσι μέχρι και τέλος του μήνα, θα συνεχιστεί η παροχέτευση νερού από  τις λίμνες Πλαστήρα και Σμοκόβου για να καλυφθούν οι ανάγκες των καλλιεργειών. Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης κ Βασίλης Τσιάκος η απόφαση για παράταση  κρίθηκε αναγκαία, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι αρδεύσεις όπου αυτές είναι απαραίτητες. Επίσης υπογράμμισε πως ανάλογα με την εξέλιξη του καιρού και των καλλιεργειών, όποια στιγμή  χρειαστεί θα γίνει  επανεκτίμηση της κατάστασης.

Προηγούμενο άρθρο Διέρρηξαν τα γραφεία του συνδέσμου Ύδρευσης Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Μπ. Παπαδόπουλος: Ηλεκτρονικό πρόγραμμα πυροπροστασίας επιδιώκει να εγκαταστήσει ο Δ. Σοφάδων στις δασικές του εκτάσεις