Ειδήσεις

Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου για τους 39 εργαζόμενους του Νοσοκομείου


Παρέμβαση με έγγραφο που έστειλε στις 8/11/2019, και με αρ. πρωτ:82/2019 προς όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Βουλής των Ελλήνων, έκανε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καρδίτσας για τους 39 εργαζόμενους που απασχολούνται στην καθαριότητα και φύλαξη του Νοσοκομείου Καρδίτσας, ζητώντας να επιλυθεί και να δοθεί άμεση λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, αφού είναι γνωστό ότι τέλος του μήνα αν δεν γίνει κάτι άμεσα θα οδηγηθούν στην απόλυση.

Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο που έχουμε στείλει στις Κοινοβουλευτικές ομάδες.

«Με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να σας επισημάνουμε και να ζητήσουμε την άμεση παρέμβασή σας για την επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζουν 39 εργαζόμενοι που απασχολούνται στην καθαριότητα και φύλαξη του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Είναι εργαζόμενοι που εργάζονται στις θέσεις αυτές εδώ και πολλά χρόνια, πρώτα μέσα από εργολάβους και στη συνέχεια τα δυο τελευταία χρόνια με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου. Είναι εργαζόμενοι που καλύπτουν  και εξυπηρετούν μόνιμες, πάγιες  και διαρκείς ανάγκες  του Νοσοκομείου μας, απασχολούμενοι με

ζήλο και εργατικότητα με τα επαχθέστατα και ανθυγιεινότερα κομμάτια, της καθαριότητας και της φύλαξης του Νοσοκομείου.  Είναι εργαζόμενοι που πάνω στην εργασία τους αυτή έχουν στηρίξει και στηρίζουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Γι’ αυτούς τους λόγους, ζητάμε την μετατροπή των συμβάσεων τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.  Εάν αυτό δεν είναι εφικτό τότε θα πρέπει να γίνει άμεση προκήρυξη για μόνιμες θέσεις στους χώρους αυτούς, όπου όμως θα πρέπει να προβλέπεται η ενισχυμένη και σαφείς μοριοδότησή τους στο  κομμάτι των χρόνων εμπειρίας τους στους χώρους αυτούς.

Μέχρι όμως να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες αυτές ζητάμε την παράταση των συμβάσεών τους για ακόμη ένα έτος».

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΑΝΚΑ: Προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού
Επόμενο άρθρο Το Επιμελητήριο Καρδίτσας ευχαριστεί τη Δημοτική Αρχή για τη μείωση των Δημοτικών Τελών