Ειδήσεις

Παρεμβαίνω στο χώρο μου και τον ομορφαίνω


Στο πλαίσιο της δράσης, «Παρεμβαίνω στο χώρο μου και τον ομορφαίνω», ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου μας προχώρησαν σε εικαστική αναβάθμιση του εσωτερικού του σχολείου. Ψυχή της δημιουργικής εξωραϊστικής παρέμβασης ήταν ο αξιόλογος συνάδελφος Τσιλομήτρος, συνεπικουρούμενος από τον Καραγεωργόπουλο Άγγελο και φυσικά τους μαθητές -σε δεύτερο ρόλο- αλλά σημαντικός από άλλη άποψη.

    Ως σχολείο, αισθανόμαστε τη βαθειά ανάγκη να ευχαριστήσουμε και να εξαίρουμε το ταλέντο του συναδέλφου ο οποίος εκτός από εξαιρετικός ζωγράφος είναι και ταλαντούχος σκιτσογράφος. Τόσο η απεικόνιση του κλασικού «Αλφαβητάριον» όσο και τα ελεύθερα τοπία στολίζουν εσωτερικά την είσοδο του σχολείου αλλά και των αιθουσών διδασκαλίας, δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο κατά τ’ άλλα  καταθλιπτικό τοπίο του σχολείου μας. Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα και οι ίδιοι μαθητές οι οποίοι ήταν επιρρεπείς στο βρόμισμα και την καταστροφή του χώρου, πέρα από την ευχαρίστηση που ένιωσαν συμβάλλοντας στο έργο, ανέλαβαν και την περιφρούρησή του έναντι οιουδήποτε δρα απρόσεκτα και ανεύθυνα.

     Όσο μας επιτρέπει ο χρόνος αλλά και η διάθεση του ταλαντούχου Τσιλομήτρου, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε ( χωρίς τα ταρατατζούμ για το θεαθήναι ) σ’αυτή την κατεύθυνση με παρεμβάσεις συνεχείς εξωραϊσμού τόσο στο εσωτερικό όσο και εξωτερικά, με στόχο να καταστήσουμε το χώρο που δουλεύουμε και μαθαίνουμε πιο ανθρώπινο και καλαισθητικά αναβαθμισμένο. Όσο δε για τον ταλαντούχο συνάδελφο Τσιλομήτρο, δηλώνουμε ευτυχείς που βρίσκεται ανάμεσά μας και πραγματικά τον ευχαριστούμε ολόψυχα που διέθεσε τον ελεύθερο χρόνο του στον εξωραϊσμό του σχολείου μας.  Ίσως το ταλέντο του θα μπορούσαν και άλλα σχολεία να το εκμεταλλευτούν ερχόμενοι σε επαφή με τον ίδιο, οποίος είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τους αρνηθεί!

 

Προηγούμενο άρθρο Όλα έτοιμα για το 1ο Κύπελλο Σύγχρονου Αγωνιστικού Τάβλι
Επόμενο άρθρο Γιορτή Έναρξης Καλοκαιρινής Εκστρατείας στο Καλλίθηρο