Ειδήσεις

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου από το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων


“Ένα ξεχωριστό πλάσμα” έρχεται να επισκεφθεί όλα τα ξεχωριστά πλάσματα του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων την ερχόμενη Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 στις 11.30 το πρωί στο φιλόξενο Πολυχώρο του (πρώην Δημοτικό Σχολείο Μοσχολουρίου).

Πρόκειται για την ηρωίδα του παραμυθιού “Ένα ξεχωριστό πλάσμα” της Μαρίας Καλύβα που θα αφηγηθεί τις περιπέτειές της στους μικρούς και τους μεγαλύτερους φίλους της, θα παίξει μαζί τους κουκλοθέατρο και πολλά άλλα παιχνίδια και θα ζωγραφίσει τις ιστορίες της για να τις στείλει σε άλλα παιδιά.

Η Φωτεινή είναι η ξεχωριστή συντροφιά του κυρ-Φώτη του γεράκου και  ενώ δείχνει μικρή και αδύναμη, μια μέρα θα κληθεί να προστατέψει τους νέους της φίλους, το Μανώλη και τη Μαργαρίτα και τότε θα αποδείξει ότι δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Πρόκειται για μια τρυφερή ιστορία σαν χάδι, για ένα παραμύθι ιδιαίτερο όπως η μητρική αγκαλιά που στο τέλος αφήνει μια υπόσχεση όμοια με εκείνες οι οποίες δίνονται ψιθυριστά στο ημίφως: “Και αύριο, όπως και σήμερα και χτες, θα είμαι πλάι σου, άγρυπνος φρουρός, φύλακας άγγελός σου.”…

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ

 

Προηγούμενο άρθρο Ιερατική Σύναξη των Εφημερίων της Ιεράς μας Μητροπόλεως
Επόμενο άρθρο Ιστορικές αναφορές στην Καρδίτσα και η περιοχή την περίοδο 1940-44