Περίληψη διακήρυξης ανοικτής δημοπρασίας της ΔΕΥΑΚ


 H  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Δ.Ε.Υ.Α.Κ) προκηρύσσει διαγωνισμό με την «ανοικτή διαδικασία» των άρθρων 111 και 123 καθώς και του άρθρου 6 του ν. 3669/08 και υπό τις προϋποθέσεις του νόμου αυτού για την ανάδειξη αναδόχου για την εκτέλεση του έργου «ΔΙΚΤΥΟ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Δ.Δ. ΑΡΤΕΣΙΑΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ » προϋπολογισμού 5.607.500,00 Ευρώ (που αναλύεται:

 Δαπάνη Εργασιών 3.272.695,29 Ευρώ ,

Γενικά έξοδα και Όφελος εργολάβου (Γ.Ε.+Ο.Ε.) 589.085,15 Ευρώ

Απρόβλεπτα (ποσοστού  15% επί της δαπάνης εργασιών και του κονδυλίου Γ.Ε.+Ο.Ε.) 579.267,07Ευρώ ,

Αναθεώρηση 117.895,58 Ευρώ ,

Φόρος Προστιθέμενης Αξίας 1.048.556,91 Ευρώ. 

Το αντικείμενο της εργολαβίας αφορά την κατασκευή δύο αντλιοστασίων ακαθάρτων, δύο καταθλιπτικών αγωγών  διατομής Φ250 (HDPE) και μήκους 430,6 μ.  και  διατομής Φ355 (HDPE) και μήκους 2439,5 μ [που οδηγεί τα λύματα στον ήδη κατασκευασμένο συλλεκτήρα Καρδιτσομάγουλας (φρεάτιο Α0-8) και μέσω του ήδη κατασκευασμένου αντλιοστασίου του Δ.Δ.Καρδιτσομάγουλας στις Ε.Ε.Λ. Καρδίτσας], και την κατασκευή του  εσωτερικού δικτύου που αποτελείται από σωλήνες PVC σειράς 41 διατομών από Φ 200 έως Φ 500 , εκτείνεται σε όλο το Δ.Δ.Αρτεσιανού και έχει μήκος 13040 μ.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 18 μήνες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μετά από αίτησή τους να λάβουν γνώση των σχετικών στοιχείων και να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού, αντί του ποσού των 50€ από τη ΔΕΥΑΚ, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, μέχρι και την Πέμπτη  16/06/2011. Πληροφορίες Πληροφορίες κ. Στάμου  τηλ.:2441071711

Το έργο συγχρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. (Ταμείο  Συνοχής – Εθνικοί Πόροι)  (αριθ. ενάρ. έργου 319261) και από ίδιους πόρους (συμμετοχή και μη επιλέξιμες δαπάνες) και υπόκειται στις κρατήσεις που προβλέπονται για τα έργα αυτά.

Δεν προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής στον Ανάδοχο.

Η κατάθεση των προσφορών στο διαγωνισμό θα γίνει στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΔΕΥΑΚ), οδός 3ο χλμ. Καρδίτσας Τρικάλων, τ.κ. 43100, τηλ. 2441071711-14 και κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στη Διακήρυξη.

Η οικονομική προσφορά των διαγωνιζομένων, θα υποβληθεί με το σύστημα των επιμέρους ποσοστών έκπτωσης ανά ομάδα εργασιών του άρθρου 6 του Ν. 3669/08.

Το ποσό της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής θα ανέρχεται στο ποσό των 88.954,99 € με χρόνο ισχύος όχι μικρότερο των έξι (6) μηνών και 30 ημερών, από την ημερομηνία δημοπράτησης.

Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας παραλαβής των προσφορών στο διαγωνισμό, ορίζεται η 21/06/2011, ημέρα Τρίτη. Ώρα λήξης της υποβολής προσφορών ορίζεται η 10:00 π.μ.  Αν για οποιονδήποτε λόγο δε διεξαχθεί η δημοπρασία την προαναφερθείσα ημερομηνία ή, αν διεξαχθεί μεν αλλά δεν κατατεθεί καμιά προσφορά, θα διενεργηθεί σε νέα ημερομηνία που θα καθορίσει με πράξη της η Προϊσταμένη Αρχή και η οποία θα γνωστοποιηθεί με fax πέντε (5) τουλάχιστον εργάσιμες ημέρες πριν τη νέα ημερομηνία, σε όσους έλαβαν τεύχη του διαγωνισμού και την ίδια ώρα  (10:00 π.μ.) χωρίς να απαιτείται εκ νέου δημοσίευση της περίληψης της διακήρυξης. Η ίδια διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί και δεύτερη φορά με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.

Κάθε υποβαλλόμενη προσφορά δεσμεύει το συμμετέχοντα στο διαγωνισμό κατά τη διάταξη του άρθρου 24 παρ. 2 του ν. 3669/08, για διάστημα έξι (6) μηνών, από την ημερομηνία υποβολής των προσφορών.

Σημειώνεται ότι στις νέες αυτές ημερομηνίες μπορούν να ζητήσουν και να λάβουν τεύχη του διαγωνισμού και να συμμετάσχουν σ΄ αυτόν ενδιαφερόμενοι που δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον την προηγούμενη φορά.

Στο διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν:

1.                 Κοινοπραξίες  εργοληπτικών επιχειρήσεων, για την κάλυψη των διάφορων κατηγοριών των εργασιών του έργου υπό τους όρους της παρ. 3 του άρθρου 16 του ν. 3669/08 (Το ποσοστό συμμετοχής της κάθε επιχείρησης στο κοινοπρακτικό σχήμα προκύπτει από τον προϋπολογισμό της κατηγορίας για την οποία αυτή συμμετέχει και δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται), οι οποίες: 

α.  Είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στην Τρίτη με τις προϋποθέσεις της παρ. 10 του άρθρου 16 του ν. 3669/08, (αναβάθμιση ορίου λόγω κοινοπραξίας) ή Τέταρτη ή Πέμπτη τάξη για έργα κατηγορίας Υδραυλικά  και στην Πρώτη τάξη  για έργα κατηγορίας  Η-Μ είτε 

β.  προέρχονται από κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες σε αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π., είτε

γ.  προέρχονται από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.

2. Κοινοπραξίες Εργοληπτικών Επιχειρήσεων των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ. 7 του ν. 3669/08 (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.

3.  Κάθε εργοληπτική επιχείρηση συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ενός κοινοπρακτικού σχήματος. Γίνονται επίσης δεκτές και μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις ή κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων κατ΄ εφαρμογή  της παρ. 9 του άρθρου 16 του ν. 3669/08 («κύρια κατηγορία»). Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για τη συμμετοχή εργοληπτικών επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς για την κατασκευή Δημοσίων Έργων.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό και την κατάθεση των προσφορών αναφέρονται στο τεύχος Διακήρυξη Ανοιχτής Δημοπρασίας. Η Διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο υπόδειγμα τύπου Β.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ

Κων/νος Παπαλός

 

 

Προηγούμενο άρθρο “Βούλιαξε” ο Δήμος Παλαμά από τα νερά
Επόμενο άρθρο ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ - «Δεν οφείλεται στον Δήμο η καθυστέρηση καταβολής τους», τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στ. Παπαγεωργίου