Περιοδεία του Νομάρχη σε Καρίτσα, Μπελοκομίτη και Νεοχώρι


  Στην Καρίτσα, το Μπελοκομίτη και το Νεοχώρι πραγματοποίησε επίσκεψη ο  Νομάρχης  κ. Φώτης Αλεξάκος μαζί με συνεργάτες του. Συγκεκριμένα, το Νομάρχη συνόδευσαν ο Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Ευάγγελος Κατσαρός, οι Αντινομάρχες Ερμιόνη Βασιλού και Θάνος Τότσικας, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιάννης Σβάρνας, ο Γενικός Γραμματέας Αποστόλης Γκούβης και η Μπακαλάκου Ρούλα από το Γραφείο Επικοινωνίας.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας το τοπικό διαμέρισμα Καρίτσας στο καφενείο του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Γιώργου Κερασιώτη όπου το Νομάρχη υποδέχθηκαν ο πρώην Βουλευτής Τσιλίκας Βασίλης, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κερασιώτης και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κρυονερίου Γιώργος Θέος οι οποίοι συνόδευσαν το Νομάρχη σε ολόκληρη την περιοδεία.  Ανάμεσα στα αιτήματα που τέθηκαν στο Νομάρχη ήταν η ένταξη στο ΕΣΠΑ της παράκαμψης Νεοχωρίου- Μπελοκομίτη, η ένταξη και της Καρίτσας στο βιολογικό καθαρισμό, η επέκταση του οικισμού που συναντά προβλήματα με την πολεοδομία. Επίσης ζητήθηκε να μην προχωρήσει η κατασκευή του Υδροηλεκτρικού στο Πετρωτό και γενικότερα να επιδειχθεί μια ευαισθησία σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Στο τοπικό διαμέρισμα του Μπελοκομίτη η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο καφενείο του Χρήστου Μανώλη όπου το Νομάρχη υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Φώτης Παπαντώνης και ο Πρόεδρος  Βάϊος Θανασούλας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε και αφού ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που έχει με το Νομάρχη, ζητήθηκε η ασφαλτόστρωση του δρόμου μέσα στον οικισμό, η κατασκευή του τεχνικού στην άκρη του χωριού, η διαπλάτυνση της γέφυρας στη θέση Κυραντάν, η διαγράμμιση του οδικού άξονα δεξιά και αριστερά για μεγαλύτερη ασφάλεια. Επίσης ζητήθηκε η κατασκευή στηθαίου στο φράγμα Ν.Πλαστήρα, η επισκευή του Παρατηρητηρίου και η βελτίωση της ορατότητας από τη βλάστηση στο δρόμο προς το φράγμα.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στο Τοπικό Διαμέρισμα του Νεοχωρίου στο καφενείο της Βασιλικής Σακελαρίου όπου το Νομάρχη υποδέχθηκαν πέραν του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου και του Προέδρου του Κρυονερίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Αργύρης και ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Δημήτρης Κρομμύδας. Από το Νομάρχη ζητήθηκε η συμπαράστασή του για το έργο της ύδρευσης από τη λίμνη Πλαστήρα, η προώθηση της κατασκευής της αποχέτευσης και η διαγράμμιση του κεντρικού δρόμου.

Ο Νομάρχης απάντησε σε κάθε τοπικό διαμέρισμα σε όλα τα αιτήματα που του έθεταν τόσο οι αιρετοί όσο και οι κάτοικοι και αναφέρθηκε και στα έργα που έχουν υλοποιηθεί και προωθούνται στην περιοχή. Συγκεκριμένα, για το έργο της ύδρευσης του Νεοχωρίου διαβεβαίωσε ότι θα υποστηρίξει το δίκαιο αίτημα του χωριού και για το βιολογικό καθαρισμό ανέφερε πως μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση της μελέτης  για την οποία είχαν παλέψει από κοινού με το Δήμαρχο και τους Βουλευτές και ότι υπάρχει η δέσμευση του Γ.Γ. της Περιφέρειας για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.  Για την παράκαμψη Νεοχωρίου- Μπελοκομίτη έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και θα γίνουν ενέργειες για την ένταξη του στο ΕΣΠΑ. Σχετικά με το υδροηλεκτρικό ενημέρωσε πως το θέμα έχει περιέλθει πλέον στις υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Αναφέρθηκε επίσης στο χιονοδρομικό κέντρο «Καραμανώλη» που θα συμβάλλει στην τουριστική αύξηση της περιοχής και στις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί για την κατασκευή μιας αξιοπρεπούς χιονοδρομικής πίστας. Ο δρόμος για το χιονοδρομικό θα είναι έτοιμος φέτος όπως επίσης και η ηλεκτροδότηση του κέντρου για την οποία έχει εξασφαλισθεί η απαραίτητη πίστωση. Στην ίδια κατεύθυνση της προβολής της περιοχής κινείται και το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΙΜΝΩΝ, έναν θεσμό που σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία και στόχος είναι να καθιερωθεί στο πανελλήνιο.

Με την ορθή  διαχείριση του νερού τη λίμνης Πλαστήρα γίνεται μια προσπάθεια για τη διαφύλαξη του οικολογικού ορίου της λίμνης, τα αποτελέσματα  της διαχείρισης των τριών τελευταίων ετών είναι ήδη ορατά. Ειδικά φέτος παρέμεινε απόθεμα για την επόμενη χρήση της τάξης των 40.000.000 κυβικών μέτρων. Τέλος αναφέρθηκε στα θεματικά δίκτυα και στην προώθηση των τοπικών προϊόντων στα Σούπερ Μάρκετ που πραγματοποιούνται στα πλαίσια μιας γενικότερης προσπάθειας στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας καθώς και στο τοπικό σύμφωνο ποιότητας που σα σκοπό έχει τη βελτίωση και τη διαφύλαξη της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουν οι επιχειρήσεις της περιοχής της λίμνης στους επισκέπτες.

Προηγούμενο άρθρο 14ο διεθνές παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών
Επόμενο άρθρο Στις 11 Σεπτέμβρη ανοίγει και το Πειραματικό Σχολείο Φαναρίου