Ειδήσεις

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Όλοι μαζί περπατάμε για τον καρκίνο


Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, η δύναμη, η ελπίδα και η προσπάθεια θα «συναντηθούν» στην κοίτη του Πηνειού ποταμού, όπου όλοι μαζί θα περπατήσουμε για τον καρκίνο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Θεσσαλίας Europe Direct, σε συνεργασία  με το Σύλλογο  Καρκινοπαθών Λάρισας και το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, διοργανώνει για τέταρτη χρονιά περπάτημα ενάντια στην απομυθοποίηση των νεοπλασματικών ασθενειών.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι συνδιοργανωτές σημείωσαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Με το δραστήριο και δυναμικό Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Λάρισας διοργανώνουμε ένα ξεχωριστό αγώνα. Ένα περπάτημα στην κοίτη του Πηνείου για να αναδείξουμε ότι η άθληση βοηθάει και είναι ευεργετική. Ταυτόχρονα αποδεικνύουμε ότι είμαστε συνοδοιπόροι σ’ αυτή τη διαδικασία όλων των ανθρώπων τόσο στην πρόληψη όσο στην υποστήριξη και στη θεραπεία. Συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν για το συγκεκριμένο αγώνα. Να είστε όλοι εκεί γιατί κάθε μια παρουσία, κάθε μια συμμετοχή μετράει,  δημιουργεί προστιθέμενη αξία και μια νέα θετική ενέργεια για μια πιο συνεκτική και ανθεκτική κοινωνία».

Όλγα Τσούρβα – Αντιπρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Λάρισας: «Ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε το 2006. Σκοπός μας  είναι να βοηθάμε και να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που ασθενούν από τον καρκίνο και κατά τη διάρκεια των θεραπειών τους και κατά την προσπάθεια επανένταξης στην κανονικότητα. Όχι μόνο για τους ασθενείς αλλά και για τις οικογένειες τους. Ο Σύλλογος μας αριθμεί περίπου 500 μέλη και στηρίζεται στη βοήθεια των εθελοντών. Είμαστε εδώ γιατί προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα σε συνεργασία εμ τους φορείς της πόλης. Την Κυριακή 9 Ιουνίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας θα είμαστε εκεί με ένα σκοπό να απομυθοποιήσουμε τον καρκίνο και να μπορέσουμε να μιλήσουμε γι’ αυτόν.  Να δείξουμε στους ανθρώπους ότι υπάρχουν επιζώντες και άνθρωποι που έχουν περάσει τη συγκεκριμένη δοκιμασία. Να υπογραμμίζουμε τη σημασία της πρόληψης και ότι με τη συνεργασία όλων μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Στη συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Απασχόλησης και Δια βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας Βασίλης Πινακάς,  ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Παιδής, ο Προϊστάμενος Τμήματος Αθλητισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας Σταύρος Χατζηλάκος  και η γραμματέας του Συλλόγου Μαραθωνοδρόωμν Ν. Λάρισας Μελίνα Παππά.

 

Προηγούμενο άρθρο Ημέρα καριέρας των μαθητών της ειδικότητας Κομμωτικής Τέχνης της ΕΠΑ.Σ
Επόμενο άρθρο Εργασίες συντήρησης οδοστρώματος της οδού Καρδίτσας – Μητρόπολης