Καθυστέρηση πληρωμής εργαζομένων προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»


[Ερώτηση του Βουλευτή Ντίνου Ρόβλια για την καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων στις Μονάδες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»].

Με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών,  ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας καταγγέλλει ως απαράδεκτο το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» παραμένουν απλήρωτοι από την 1η Σεπτεμβρίου. Σχετικά με το θέμα ο κ. Ρόβλιας δήλωσε τα εξής: Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» δημιουργεί προβλήματα στους ίδιους και στις οικογένειές τους, αλλά και σε αυτό καθεαυτό το πρόγραμμα. Οι κοινωνικές υπηρεσίες που προσφέρουν εξυπηρετούν 1800 πολίτες του Νομού μας, με αυξημένες ανάγκες για κοινωνική μέριμνα. Πρέπει να φροντίσουν οι κύριοι Υπουργοί να μη δημιουργούν επί πλέον προβλήματα στους εργαζόμενους και στους έχοντες ανάγκη και μάλιστα σε τέτοια εποχή οικονομικής ύφεσης, που πλήττει όλες τις ελληνικές οικογένειες.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

1. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Θέμα:  ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με διαμαρτυρίες του Σωματείου εργαζομένων «Σύλλογος Βοήθεια στο Σπίτι στο Νομό Καρδίτσας» που εκπροσωπεί 59 εργαζομένους σε 18 Μονάδες, οι οποίες εξυπηρετούν 1800 πολίτες του Νομού Καρδίτσας, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από την 1η Σεπτεμβρίου 2008.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» παρέχει συμβουλευτική και ψυχοσυναισθηματική στήριξη, συντροφιά, βοήθεια στην σωματική υγιεινή και άλλες απαραίτητες υπηρεσίες σε άτομα τα οποία ζουν μόνα τους και χρήζουν ιδιαίτερης κοινωνικής μέριμνας. Η εγκατάλειψη του προγράμματος απάδει προς την κοινωνική ευαισθησία που οφείλει να επιδεικνύει η κυβέρνηση της χώρας. 

Η καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων κρίνεται απαράδεκτη και προφανώς έχει συνέπειες και σε βάρος του προγράμματος.

Κατόπιν αυτών, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Πότε θα φροντίζουν να διατεθούν οι αναγκαίες σχετικές πιστώσεις, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι των Μονάδων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» να απολαμβάνουν το αυτονόητο, δηλαδή  να πληρώνονται εγκαίρως και ανελλιπώς, το δε πρόγραμμα να λειτουργεί χωρίς εμπόδια.»

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Mητρόπολης
Επόμενο άρθρο Εργασίες 10ου Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας