Πλούσιοι σε εμπειρίες επέστρεψαν από το Λονδίνο οι αιρετοί του Νομού


Το Λονδίνο επισκέφθηκε το σύνολο των Δημαρχών του Νομού.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ενημέρωσης για ένα νέο μοντέλο διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Η ενημέρωση έγινε στο τόπο εγκατάστασης του συστήματος όπου οι αιρετοί είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το νέο καινοτόμο μοντέλο διαχείρισης.

 Οι υπεύθυνοι της νέας αυτής μεθόδου διαχείρισης λειτούργησαν την μονάδα αποκλειστικά για τους Δημάρχους του Νομού, δίνοντας τους πραγματικά την  δυνατότητα να αποκτήσουν άποψη αφού η λειτουργία τής μονάδας έγινε σε  πραγματικές  συνθήκες.

 Παράλληλα και ενώ η μονάδα λειτουργούσε έγινε ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας της.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης εκφράστηκαν οι προβληματισμοί και οι απορίες από το σύνολο των αιρετών που παρευρίσκονταν στην συνάντηση.

Στο Λονδίνο ακόμη οι αιρετοί είχαν συνάντηση με εκπροσώπους της αντίστοιχης Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, όπου έγινε καταρχήν ενημέρωση για το Αυτοδιοίκητο σύστημα της Χώρας αλλά και ειδικότερα για την μητροπολιτική διακυβέρνηση της πόλης του Λονδίνου. Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Μουζακίου κ.Κωτσός ενημέρωσε τους Άγγλους για το Αυτοδιοίκητο σύστημα της Ελλάδας. Στη συνέχεια  έγινε ανταλλαγή απόψεων  μεταξύ Ελλήνων και Άγγλων Αυτοδιοικήτων παραγόντων.      

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε το γεγονός ότι η διαχείριση της πολιτικής προστασίες γίνεται εξ’ ολοκλήρου από τις τοπικές αρχές, κάτι που αναμένεται να συμβεί και στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια .

Οι Αιρετοί του Νομού στην διάρκεια της παραμονής τους επισκέφθηκαν το Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας ,το Αρχαιολογικό Μουσείο με τα ελληνικά ευρήματα (Ελγίνεια Μάρμαρα και όχι μόνο) την Πινακοθήκη, το Μουσείο της Μαντάμ Τισό, τα κάστρα της περιοχής καθώς επίσης και τα μεγάλα πάρκα πρασίνου όπου οι Δήμαρχοι πήραν μια γεύση από σωστή διαχείριση σε όλες τις λεπτομέρειες.

Προηγούμενο άρθρο Διαδικασίες καθορισμού επαγγελματικών δικαιωμάτων ΤΕΙ
Επόμενο άρθρο Ο Yπ. Aγρ. Aνάπτυξης για τα μέτρα αντιμετώπισης της λειψυδρίας στο Nομό