Διαδικασίες καθορισμού επαγγελματικών δικαιωμάτων ΤΕΙ


[Δήλωση του Υφυπουργού Παιδείας Σπύρου Ταλιαδούρου].

«Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες καθορισμού επαγγελματικών δικαιωμάτων ΤΕΙ τέλος στην ομηρία των αποφοίτων».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι εντός του 2009 θα έχει ολοκληρωθεί και η τυπική διαδικασία αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων όλων των Τμημάτων των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, βάζοντας έτσι τέλος στην «ομηρία» χιλιάδων αποφοίτων ΤΕΙ. 

Συγκεκριμένα ο κ. Ταλιαδούρος, έχοντας αναλάβει την ευθύνη για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, ως αρμόδιος Υφυπουργός για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, σημείωσε ότι:

«Ήδη μέχρι σήμερα έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι εκκρεμότητες της διαδικασίας καθορισμού των επαγγελματικών δικαιωμάτων για όλα τα Τμήματα ΤΕΙ. Συγκεκριμένα, έχουν εκδοθεί τα Προεδρικά Διατάγματα που καθορίζουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων οκτώ Τμημάτων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, του Τμήματος Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων, καθώς και  του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου.

Για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων έντεκα Τμημάτων της Πληροφορικής τα σχετικά σχέδια Π.Δ. βρίσκονται στο στάδιο υπογραφής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αμέσως μετά θα δημοσιευθούν στο ΦΕΚ.

Όσον αφορά στα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των Τμημάτων Πολιτικών Έργων Υποδομής, Πολιτικών Δομικών Έργων, Τοπογραφίας, καθώς και Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας), έχει προωθηθεί το σχετικό Π.Δ. για συνυπογραφή στο συναρμόδιο Υπουργείο.

Για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων δώδεκα Τμημάτων της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών των ΤΕΙ λειτουργεί ήδη Επιστημονική Επιτροπή, το πόρισμα της οποίας αναμένεται προκειμένου να εισαχθεί στο ΣΑΤΕ για γνωμοδότηση μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, έτσι ώστε, μέχρι τέλους του έτους, τα σχετικά σχέδια Π.Δ να έχουν διαβιβασθεί στα συναρμόδια Υπουργεία για συνυπογραφή. 

Παράλληλα, σε προηγούμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣΑΤΕ συζητήθηκαν τα σχετικά πορίσματα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων άλλων εννέα Τμημάτων των ΤΕΙ, τα σχετικά σχέδια Π.Δ. των οποίων υπογράφτηκαν και έχουν σταλεί για συνυπογραφές στα συναρμόδια Υπουργεία

Προηγούμενο άρθρο Εισήγηση του Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καρδίτσας Θανάση Σίσκου
Επόμενο άρθρο Πλούσιοι σε εμπειρίες επέστρεψαν από το Λονδίνο οι αιρετοί του Νομού