Ειδήσεις

Πολιτικής παρακμής συνέχεια – Του Ηλία Σχορετσανίτη


Για δεύτερη φορά, μετά τον Απρίλιο του 2015, ζητείται από την Κυβέρνηση οι Δήμοι όλης της χώρας να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος και μάλιστα απειλώντας με κυρώσεις «προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις», δηλαδή με κόψιμο της κρατικής χρηματοδότησης. Με άλλα λόγια η κυβέρνηση, χωρίς να δίνει λόγο σε κανένα, χωρίς να επεξηγεί το «γιατί» απλά επιβάλλει στους Δήμους να μεταφερθούν τα χρήματα των πολιτών σε ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ.

Η ΚΕΔΕ αντέδρασε, αλλά μέχρι εκεί. Κανένας δήμος δεν αποφάσισε να μην τα στείλει, είτε είναι λίγα είτε πολλά, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας Δήμου. Ο συμβολισμόςείναι που μετράει, το «όχι»,  απέναντι στον αναίτιο εκβιασμό και τέτοια κίνηση δεν έγινε.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας αναφερθήκαμε από την πρώτη φορά που εφαρμόστηκε αυτή η «ληστρική» Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ότι είναι αντισυνταγματική. Δεν ξέρω τι λένε οι νόμοι τους, δεν ξέρω τι αποφάσεις βγάζουν οι δικαστές, δεν ξέρω τι λέει η λογική τους, δεν ξέρω τι συνεννόηση έχουν κάνει με τον Τόμσεν και το Ντάισελμπλουμ. Αυτό που ξέρω, όμως, με τα γράμματα που έμαθα είναι ότι το Σύνταγμα των Ελλήνων είναι ο υπέρτατος νόμος. Δεν υπάρχει νόμος που να συγκρούεται με το Σύνταγμα, γιατί το καταλύει.

Στο άρθρο 102 παράγραφος 2 του Συντάγματος αναφέρεται ρητώς ότι: «Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια». Όταν, όμως, το κράτος έρχεται και να σου λέει «στείλε μου τα ταμειακά σου διαθέσιμα, γιατί έχω στα χέρια μου Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) ότι αν δε μου τα στείλεις θα σε τιμωρήσω και δε θα σε ξαναχρηματοδοτήσω», αυτό τι είναι; Τους χαρακτηρισμούς τους αφήνω στην κρίση σας.

Ξέρετε, όμως, τι σημαίνει κατ’ ουσία; Ενεργοποίηση της ακροτελεύτιας διάταξης του Συντάγματος (Άρθο 120 παράγραφος 4) που αναφέρει ότι «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Έχουμε κατάλυση του Συντάγματος με χρήση βίας, γιατί η βία δεν είναι μόνο φυσική, καθώς εδώ έχουμε εκβιασμό με νόμο αντισυνταγματικό. «Φέρε μου το παραδάκι, αλλιώς απλήρωτοι εργαζόμενοι, μηδέν έργα…», τιμωρούνε την κοινωνία που τους εξέλεξε! Φοβερό!Και δεν είναι μόνο αυτό. Δεκάδες παραβιάσεις του Συντάγματος με νόμους ή ΠΝΠ όπως επί παραδείγματι αυτή της επιβολής του οικονομικού παρατηρητηρίου στους ΟΤΑ που τάχα έχει «γνωμοδοτική» αρμοδιότητα και είναι συνταγματικό κατά το Συμβούλιο της Επικρατείας. Εάν έχετε πίστη στην αμεροληψία των θεσμών, δεχτείτε το.

Αγαπητέ συμπολίτη, εσύ έχεις τη δύναμη να αντισταθείς και από σένα περιμένει το σύνταγμα υπεράσπιση. Όσο ακολουθείς αυτούς που στηρίζουν την αντισυνταγματικότητα, ενώ οι ίδιοι την περνούνε «μπέικα» με μισθάρες και ευκολίες που δεν έχεις καν διανοηθεί,ενώ με άνεση σου διδάσκουν στην τηλεόραση για την «έξοδο από την κρίση», θα είσαι θύμα και υπεύθυνος. Υπεύθυνος, όχι μόνο απέναντι στο συνάνθρωπο, αλλά κυρίως απέναντι στα παιδιά. Ωθείς μια γενιά στο γκρεμό, για να ζεις και εσύ και η πατρίδα μια μέρα ακόμη με δανεικά, γιατί  αυτό το δρόμο απ’ το πρωί ίσαμε το βράδυ σου λένε ότι πρέπει να διαβείς. Λάθος! Λάθος δρόμος!

Ο Ιωάννης Καποδίστριας ήρθε μέσα στο χάος, τη φτώχεια, την ανέχεια και τα αποκαΐδια και παρέδωσε οργανωμένη πολιτεία αναφωνώντας την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι στην Ελλάδα μας «Ει Θεός μεθ’ ημών, τις καθ’ ημών» (Εάν ό Θεός είναι μαζί μας, ποιος είναι εναντίων μας). Το είπε ο με τρία διδακτορικά στα 21 του χρόνια, υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας και δολοφονημένος από ελληνικά χέρια και ξένα όπλα Καποδίστριας. Εσείς τι λέτε; Καναπές, πατατάκια και survivor; Πάλι ελληνικά είναι τα χέρια και ξένα είναι τα βόλια!

Εμείς ως Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ κατεβήκαμε στην πολιτική για να ενώσουμε τον κόσμο, να δώσουμε το παράδειγμα απέναντι στην πολιτική παρακμή,με ευθύνηκαι όραμα για το μέλλον του τόπου,και οι συμπολίτες μας κρύβονται για να μην «εκτεθούν» απέναντι στο σύστημα, να μη χαλάσουν την ησυχία τους. Ας κρυφτεί ο καθένας όπως και όπου νομίζει, αλλά εύχομαι να μην έρθει η ώρα εκείνη όπου η καλύτερη κρυψώνα θα είναι το μνήμα. Εκεί να δείτε ησυχία… Verbavolant, scriptamanent.

 

Του Ηλία Σχορετσανίτη, Δημοτικού Συμβούλου Καρδίτσας, Επικεφαλής Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας στο Τρίκερι του Ν. Πηλίου
Επόμενο άρθρο Στις 10 Δεκεμβρίου η Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. της ΕΠΣ