Πολιτική & ηθική παρακμή υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα;


 Του Νίκου Ευθυμιάδη

Είναι απορίας άξιο γιατί η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποκρίνεται στην υπόθεση της διαφθοράς .

Ισχυρίζεται ότι ο πρωθυπουργός συκοφαντεί την Ελλάδα ομολογώντας ότι υπάρχει διαφθορά. Όμως όλοι οι ψηφοφόροι του συντηρητικού χώρου που ακολουθούν τις διάφορες εκφάνσεις της Δεξιάς συμφωνούν με τον Παπανδρέου.

Υπάρχει ή δεν υπάρχει διαφθορά σε βασικούς θεσμούς της δημόσιας ζωής; Και αν υπάρχει διαφθορά ,αυτή μπορούσε να την κρύψει ο Γιώργος Παπανδρέου;

Διαφθορά υπήρχε. Διαφθορά υπήρχε σε όλους τους βασικούς θεσμούς. Διαφθορά στα κόμματα , διαφθορά στην εκκλησία , διαφθορά στη δημόσια διοίκηση . Με διεφθαρμένους διευθυντές. Με διεφθαρμένο εισπρακτικό μηχανισμό. Υπήρχαν αξιόλογοι άνθρωποι σε όλους τους πολιτικούς χώρους που δεν προωθήθηκαν γιατί δεν ήταν διεφθαρμένοι.

Διαφθορά και στη δικαιοσύνη. Κανένα από τα γνωστά σκάνδαλα δεν ερευνήθηκε με όρους δίκαιης δίκης. Διαφθορά και στις υπηρεσίες καταγραφής των στατιστικών δεδομένων. Διαφθορά στην τοπική αυτοδιοίκηση , στα νοσοκομεία και στις Δ.Ε.Κ.Ο. .

Μπορούσε ο σημερινός Πρωθυπουργός να αποκρύψει την αλήθεια; ΟΧΙ. Γιατί μια τέτοια στάση δεν ταιριάζει στο Γιώργο Παπανδρέου. Επίσης όλες οι πλαστογραφίες για τα στατιστικά  μεγέθη της ελληνικής οικονομίας , όλη εκείνη η αθλιότητα απόκρυψης της μαύρης τρύπας των τερατωδών ελλειμμάτων δεν μπορούσε άλλο να κρύβεται από τους ξένους. Η Τράπεζα της Ελλάδος είχε τα έγκυρα  στοιχεία για τις πραγματικές διαστάσεις των ελλειμμάτων πολύ πριν από το καλοκαίρι του 2009. Και τα είχε γνωστοποιήσει στις κεντρικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι υπογράφοντες τα ψευδή στοιχεία παραπονούνται για δυσφήμιση της χώρας από τις πράξεις τους.


 

Προηγούμενο άρθρο Tην ταχεία και πλήρη αποζημίωση των βαμβακοκαλλιεργητών από τον ΕΛΓΑ
Επόμενο άρθρο Δυνατή Καρδίτσα Υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Παπαλός