Πολιτιστικός και Λαογραφικός Όμιλος Πορτής – Καλοκαίρι 2013


Σας γνωρίζουμε ότι, το Δ.Σ του Συλλόγου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, αποφάσισε την πραγματοποίηση της ετήσιας Γεν. Συνέλευσης και τη διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέων οργάνων, την 4-8-2013 και ώρα 1030, ημερομηνία που πιθανότατα δεν θα υπάρξει απαρτία των μελών. Η οριστική Γεν. Συνέλευση θα γίνει την Κυριακή 11-8-2013 και ώρα 1030 στο Γραφείο του Συλλόγου. Θέματα της Γ.Σ θα είναι ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός του έτους 2012 και ο προγραμματισμός δράσης του Συλλόγου. Μετά το πέρας της Γ.Σ θα ακολουθήσουν οι αρχαιρεσίες.

Επίσης το Δ.Σ προγραμμάτισε τις παρακάτω εκδηλώσεις για το καλοκαίρι:

Ο Σύλλογος στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, προκειμένου να αναβιώσουν τα έθιμα του χωριού, αποφάσισε να προσφέρει προβατίνα με μανέστρα (καζάνι), σε όσους παραβρεθούν στη λειτουργία του Αη-λιά (20 Ιουλίου), στο προαύλιο της Εκκλησίας. Καλούνται όλοι οι συγχωριανοί να πλαισιώσουν με την παρουσία τους τη συγκεκριμένη εκδήλωση,προκειμένου να καθιερωθεί σαν εθιμοτυπικό γεγονός ένεκα και του πανηγυρικού χαρακτήρα της συγκεκριμένης ημέρας.

Ημερήσια εκδρομή στη Μονή Προυσού Καρπενησίου, την Πέμπτη 8-8-2013, με τιμή συμμετοχής 10 ΕΥΡΩ το άτομο.

Ο Σύλλογος θα είναι αρωγός στη βραδιά νεολαίας, που θα κάνουν οι νέοι του χωριού, την 9-8-2013.

Στις 14 Αυγούστου 2013 και ώρα 21:30 θα πραγματοποιηθεί στον πίσω προάυλειο χώρο του Δημοτικού μας σχολείου η καθιερωμένη ετήσια χοροεσπερίδα με φαγητό, πλούσια λαχειοφόρο και λαικοδημοτική ορχήστρα. Στήν εκδήλωση θα βραβευθούν και οι εισακτέοι μαθητές της Πορτής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του έτους 2012. Η τιμή της κάρτας εισόδου είναι στα 10 € και συμπεριλαμβάνει φαγητό. Κέφι και χορός μέχρι το πρωί!!!!

Στις 23 Αυγούστου 2013 και ώρα 20:00 θα γίνουν τα εγκαίνια του Λαογραφικού μας Μουσείου, στη συνέχεια στον προαύλειο χώρο θα γίνει η γιορτή πίτας, με ποικιλία από πίτες παραδοσιακά κατασκευασμένες (χορτόπιτα – τυρόπιτα – κολοκυθόπιτα – κλωτσοτυρόπιτα – μπατζίνα – πλαστός κτλ ). Κρασί, μουσική και χορός από DJ.

 

Προηγούμενο άρθρο Tο θέατρο σκιών του Μάκη Χάρμπα συνεχίζει τις παραστάσεις του
Επόμενο άρθρο Παρουσιάστηκε το σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης Θεσσαλίας 2014-2020