Tο θέατρο σκιών του Μάκη Χάρμπα συνεχίζει τις παραστάσεις του


Στις δύσκολες μέρες της παγκοσμιοποίησης ο Μάκης Χάρμπας προσπαθεί μέσα από τις παραστάσεις του, να δημιουργήσει ένα κόσμο καθαρά ελληνικό και ελληνοπρεπή, κόσμο ελπίδας και προσδοκιών με ήρωες επίκαιρους, σύγχρονους, μαχόμενους, συγκαιρινούς και διαχρονικούς. Ο Καραγκιόζης στα χέρια του συντοπίτη καλλιτέχνη μεταμορφώνεται σε παιχνίδι με τη φαντασία και το παράλογο, προσφέρει σε όλους, αλλά προπάντων στο παιδί τη λυτρωτική απόδραση από τον ασφυκτικό κλοιό της λογικής, στον απέραντο χώρο της φαντασίας και του ονείρου.

Ο καλλιτέχνης σε κάθε παράσταση δημιουργεί δικούς του χαρακτήρες και προσαρμόζει κάθε φορά την παράσταση στις επιθυμίες και τις ανάγκες του τόπου όπου παίζεται. Για τον Καρδιτσιώτη καλλιτέχνη η διάσωση και η προβολή του ελληνικού θεάτρου σκιών είναι σκοπός ζωής σε μια εποχή της οποίας η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ενεργεί ως μοχλός πίεσης και συρρίκνωσης του λαϊκού μας πολιτισμού.

Τη μαγεία και την ομορφιά της τέχνης του είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν οι θεατές στις εκδηλώσεις του 6ου Δημ. Σχολείου Καρδίτσας 12/6, Αμπελώνα Λάρισας 13/6, Νέα Πολιτεία Λάρισας 14/6, Αλμυρό 15/6, Μοσχολούρι / (Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφάδων) 16/6, Αγιά Λάρισας 20/6, Μαραθώνα 21/6, Ανάβρα Καρδίτσας 22/6, Φλώρινα 23/6, Ποντοκώμη Κοζάνης 24/6, Παναγιά Τρικάλων 27/6, Κρόκος Κοζάνης 28/6, Φαρκαδώνα Τρικάλων 29/6, Γιάννουλη Λάρισας 30/6, Κατασκηνώσεις Νεοχωρίου Ι. Μητρόλης 2/7, και το γοητευτικό ταξίδι του λαϊκού μας πλούτου θα συνεχιστεί στον ελλαδικό χώρο με πιο κοντινό σταθμό στο Αμπελικό Καρδίτσας την Τρίτη 9 Ιουλίου.

Προηγούμενο άρθρο Μαθητική επίδειξη – συναυλία σχολής Κιθάρας του ΔΩΚ
Επόμενο άρθρο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Όμιλος Πορτής – Καλοκαίρι 2013