Ειδήσεις

Ποτάμι Καρδίτσας : Άδικη στοχοποίηση των φοροτεχνικών


Με έκπληξη παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλου σχετικά με την αιτία καταβολής μειωμένης της πρώτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ για το Α΄τρίμηνο του έτους 2016, η οποία σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα των λογιστών/φοροτεχνικών οι οποίοι βρίσκονται σε αποχή απο την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων.

Ο Υπουργός «λησμονεί» παντελώς το γεγονός ότι το TAXIS έπρεπε να έχει ανοίξει ήδη απο 1 Φεβρουαρίου 2016, όπως ορίζει ο νόμος και είχε ρητά δηλώσει ο αρμόδιος υφυπουργός Τρύφωνας Αλεξιάδης, αλλά τελικώς το σύστημα μπήκε σε λειτουργία την 5 Απριλίου 2016 και μια μέρα μετά δόθηκε η δυνατότητα για την υποβολή της αίτησης Α21 προκειμένου να καθοριστούν οι δικαιούχοι των επιδομάτων.

Ο Υπουργός Γ. Κατρούγκαλος αρνείται, για μια ακόμη φορά κατά την προσφιλή τους άλλωστε συνήθεια, οποιαδήποτε ευθύνη της Κυβέρνησης, και δεν διστάζει να στοχοποιήσει μια ολόκληρη επαγγελματική ένωση, η οποία κατά την ανακοίνωση της αποχής από τα καθήκοντά της (την 06/04/16), είχε ρητά και επανειλημμένως δηλώσει ότι από αυτή θα εξαιρούνταν η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που σχετίζονταν με τις συγκεκριμένες αιτήσεις Α21 για τους δικαιούχους που θα είχαν άμεση ανάγκη από την καταβολή αυτών των επιδομάτων.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων και να στρέφουν την μία κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη, με συνέπεια τη διατάραξη της κοινωνικής συνοχής.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Στο Προάστιο θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά