Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπ. Εσωτ. Δημοσίας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με εκπροσώπους των εργαζομένων


 Στην πρώτη μετά από 12 μήνες συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών  Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  με εκπροσώπους των εργαζομένων , ανακοινώθηκαν οι νέες ανατροπές στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στις Δημόσιες Υπηρεσίες , η αποδυνάμωση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας στη λειτουργία των Δ . Υπηρεσιών .

 Η συνάντηση με τους εργαζόμενους έγινε , προκειμένου  όπως αποδείχθηκε, να δημιουργήσει αφενός εικόνα ενδιαφέροντος για την κοινωνία και τους πολίτες και αφετέρου εύρυθμης λειτουργίας του κράτους  .

Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική , γιατί αυτό που βγήκε από τη συζήτηση και εμπεριέχεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου, δείχνει καθαρά ότι η συνάντηση έγινε :

1) Για να ανακοινώσει ο Υπουργός την αύξηση του ωραρίου εργασίας των Δ .Υπαλλήλων και τη διεύρυνση του κατά τις απογευματινές ώρες  χωρίς καμία αμοιβή .

Αυτό γιατί το εναπομείναν προσωπικό δεν αρκεί να λειτουργήσουν σωστά και ολοκληρωμένα οι Δ . Υπηρεσίες, και ακόμα περισσότερο η κατάσταση θα γίνει πιο δύσκολη μέχρι το τέλος του 2011 όπου θα μειωθεί το προσωπικό των Δ . Υπηρεσιών πάνω από 30000 .

2) Επιχείρησε να δημιουργήσει φόβο και τρομοκρατία με την ίδρυση νέου πειθαρχικού συμβουλίου για τους Δ . Υπαλλήλους .

3) Να προετοιμάσει το έδαφος για τον ερχομό του νέου μισθολογίου με τις συμφωνημένες με την τρόικα νέες περικοπές .

Όλα τα υπόλοιπα που ελέχθησαν και εμπεριέχονται στο Δ. Τύπου του Υπουργού είναι χωρίς αντίκρισμα και άνευ σημασίας και μόνο για αντιπερισπασμό .

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μετά και τη συνάντηση αυτή και τα μέτωπα που ανοίγει η κυβέρνηση, είναι ανάγκη να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της στάσης εργασίας στις 10 Φλεβάρη και της γενικής απεργίας που θα πραγματοποιηθεί με όλους τους εργαζόμενους της Ελλάδας στις 23 Φλεβάρη του 2011 .

Προηγούμενο άρθρο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Επόμενο άρθρο Εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία του περιβάλλοντος