Πρωτοσέλιδο

Προβλήματα στην άρδευση αντιμετωπίζει ο Δήμος Παλαμά


Ύστερα από μία βροχερή άνοιξη αλλά και έναν ιδιαίτερα βροχερό Ιούνιο ερχόμαστε τώρα στα μέσα Ιουλίου να ξεκινά ουσιαστικά η αρδευτική περίοδος και οι ανάγκες για νερό να είναι αυξημένες. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σ’ αυτή την ζήτηση παρότι έχουμε προετοιμαστεί καταλλήλως. Είναι σε όλους γνωστό ότι κάθε νέα χρονιά είναι πιο δύσκολη από την προηγούμενη από την στιγμή μάλιστα που δεν ξεκινούν έργα εξοικονόμησης νερού όπως κλειστά κυκλώματα μεταφοράς ή τσιμεντένιες διώρυγες ενώ παράλληλα αυξάνονται οι αρδευόμενες εκτάσεις. Συνεχίζεται έτσι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2017 όταν μεγάλες εκτάσεις του Δήμου μας κινδύνευσαν να καταστραφούν λόγω της αδιαλλαξίας κάποιων. Να θυμίσω ότι για πάνω από 15 ημέρες η παροχέτευση από τη λίμνη Πλαστήρα ήταν 1.800.000m3 νερού ημερησίως και στον Παλαμά δεν ερχόταν καθόλου γιατί κάποιοι με το έτσι θέλω το παρακρατούσαν παράνομα και καταχρηστικά. Τα ίδια γίνονται και φέτος από την πρώτη μέρα που τα χωράφια χρειάστηκαν νερό. Η παραγγελία του Δήμου μας για νερό την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 700.000m3και το μισό από αυτό να ερχόταν θα ήταν ικανό να καλύψει όλες τις ανάγκες μας, μιας και όλο το δίκτυο του Δήμου ήταν γεμάτο. Αντί όμως γι΄αυτό για μια ολόκληρη εβδομάδα δεν ήρθαν συνολικά ούτε 100.000m3με αποτέλεσμα να έχουν στεγνώσει τα πάντα. Παράνομα και καταχρηστικά το νερό της λίμνης παρακρατείτε από φορείς και Δήμους που προηγούνται του δικού μας. Η αδικία βέβαια σε βάρος του Δήμου μας έγινε ακόμα μεγαλύτερη μιας και το νερό που ήταν αποθηκευμένο στο Καλυβιώτικο ποτάμι τραβήχτηκε από τις μεγάλες αντλίες του Ερμητσίου.

Επειδή το εγώ δυστυχώς υπερτερεί από το εμείς και επειδή πρέπει επιτέλους να σταματήσουν τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των αγροτών μας, αναγκαστήκαμε να επισκεφτούμε και να εκφράσουμε το πρόβλημα σε αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες αφού εξαντλήσαμε κάθε ίχνος υπομονής. Από αυτούς πήραμε την διαβεβαίωση ότι αν η κατάσταση δεν αρχίσει να ομαλοποιείται από την Τετάρτη 18/7 που η παροχέτευση νερού θα φτάσει 1.800.000m3, θα γίνει κατανομή ευθυνών με τις ανάλογες συνέπειες για τον καθένα.

Ζητώ την κατανόηση και την υπομονή σας για μια ή δύο ημέρες ακόμη, ευελπιστώντας ότι θα πρυτανεύσει η λογική και η ισονομία και η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί χωρίς να χρειαστεί να φτάσουμε στα άκρα.

 

Ανοιχτή επιστολή του δημάρχου κ. Γιώργου Σακελλαρίου

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Θερινού Κινηματογράφου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Δήλωση τοποθέτησης για συμπλήρωση ωραρίου καθηγητών