Προκήρυξη κυπέλλου Καρδίτσας αγωνιστικού τάβλι


Προκηρύσσεται το Κύπελλο Αγωνιστικού Τάβλι (Backgammon) Καρδίτσας 2014-2015. Ως Οργανωτική Επιτροπή ορίζεται το προσωρινό Δ.Σ. του Ομίλου και μέχρι την εκλογή του νέου Δ.Σ.

Το κύπελλο θα διεξαχθεί σε 4 προκριματικούς γύρους. Από κάθε προκριματικό γύρο προκρίνονται για την τελική φάση οι τέσσερις πρώτοι παίκτες.
Η τελική φάση θα διεξαχθεί με την συμμετοχή των 16 παικτών που έχουν προκριθεί από τους προκριματικούς γύρους.
Ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 14 Δεκεμβρίου 2014 στις 11.00 το πρωί. Οι άλλοι τρεις γύροι θα διεξάγονται ένας ανά ημερολογιακό μήνα (ημέρα Κυριακή) και η ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής τους θα ανακοινώνεται έγκαιρα από την Οργανωτική Επιτροπή.

Σύστημα διεξαγωγής: Σύστημα νοκ άουτ με αγώνες των 7 πόντων εκτός του ημιτελικού της τελικής φάσης που θα διεξαχθεί στους 9 πόντους και του τελικού στους 11 πόντους.

Ο διαιτητής κάθε αγωνιστικής του κυπέλλου ορίζεται με κλήρωση μεταξύ των παικτών. Από την κλήρωση αποκλείονται οι παίκτες που είχαν κληρωθεί διαιτητές σε προηγούμενη αγωνιστική.

Χρόνος αγώνα: Κάθε γύρος έχει διάρκεια μιας ώρας. Κάθε παίκτης που το επιθυμεί έχει δικαίωμα χρήσης χρονομέτρου (30 λεπτά για κάθε παίκτη). Ο διαιτητής της αγωνιστικής έχει δικαίωμα να επιβάλει την χρήση χρονομέτρου όταν κρίνει ότι ένα (ή περισσότερα) ζευγάρι παικτών καθυστερεί το παιγνίδι και υπάρχει κίνδυνος να υπερβεί το όριο της μιας ώρας. Στην περίπτωση αυτή ο ελάχιστος χρόνος που ορίζει ο διαιτητής για την ολοκλήρωση του αγώνα είναι 15 λεπτά (7.30΄ για κάθε παίκτη).

Παράβολο: Το παράβολο συμμετοχής για κάθε αγωνιστική ορίζεται σε 6€ για τα μέλη του Ομίλου και 8€ για τους λοιπούς συμμετέχοντες. Εξαιρούνται της υποχρέωσης του παραβόλου οι άνεργοι, οι φοιτητές , οι στρατιώτες, οι κάτω των 18 ετών και οι γυναίκες. Τα μέλη της ίδιας οικογένειας έχουν έκπτωση 50%.

Φύλλο Αγώνα: Στο τέλος κάθε αγωνιστικής συντάσσεται φύλλο αγώνα στο οποίο αναγράφονται:
1. Τα αποτελέσματα ανά γύρο
2. Αναφορά των 4 προκριθέντων παικτών για την τελική φάση
3. Ποσό των κατατεθέντων παραβόλων
και υπογράφεται από τον Γραμματέα του Ομίλου, τον Ταμία του Ομίλου και τον διαιτητή της αγωνιστικής.

Στο τέλος των προκριματικών γύρων η Οργανωτική Επιτροπή του Πρωταθλήματος συντάσσει τον τελικό πίνακα των 16 προκριθέντων για την τελική φάση.

Άρση ισοβαθμίας: Για την άρση της ισοβαθμίας τηρούνται τα παρακάτω κριτήρια.
1. Οι νίκες στα μεταξύ των ισοβάθμων παικτών παιγνίδια.
2. Αγώνας μπαράζ των 5 πόντων μεταξύ των ισοβάθμων παικτών.

Έπαθλα: Ο κυπελλούχος βραβεύεται
1. με αναμνηστική πλακέτα στην οποία θα αναφέρεται το όνομά του και ο τίτλος του Κυπελλούχου Καρδίτσας 2014-2015.
2. με χρυσό μετάλλιο
3. με χρηματικό έπαθλο 130€ για την συμμετοχή του στα τελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής του, το έπαθλο θα λάβει ο δεύτερος, τρίτος στην βαθμολογία κ.ο.κ.
4. Όποιο έπαθλο θα αθλοθετηθεί από τους χορηγούς.
Ο δεύτερος βραβεύεται με ασημένιο μετάλλιο και όποιο έπαθλο θα αθλοθετηθεί από τους χορηγούς.
Ο τρίτος και τέταρτος βραβεύονται με χάλκινο μετάλλιο και όποιο έπαθλο θα αθλοθετηθεί από τους χορηγούς.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ Δ.Σ.

 

Προηγούμενο άρθρο Στον πλευρό των μαθητών και οι Εργαζόμενοι των Δήμων της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Επταήμερο δράσεων από το "ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου"