Στον πλευρό των μαθητών και οι Εργαζόμενοι των Δήμων της Καρδίτσας


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει στο Πανεκπαιδευτικό – Παλλαϊκό Συλλαλητήριο που θα γίνει την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.         

Οι κινητοποιήσεις των μαθητών μας βάζουν μπροστά στο ερώτημα: θέλουμε δημόσια παιδεία ή όλα πρέπει να λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος μέσα στην αδυσώπητη ελεύθερη αγορά.

Η νεοφιλελεύθερη πολιτική και τα μνημόνια σκοπό έχουν την αποδιοργάνωση και τελικά τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της .

Οι μαθητές τρέχουν να προλάβουν, οι γονείς να πληρώνουν φροντιστήρια και οι εκπαιδευτικοί να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Γνωρίζουμε τον στόχο τους: Όσο πιο πολύ απαξιώνεται και υποβαθμίζεται η Δημόσια Εκπαίδευση τόσο θα προωθείται σαν λύση η ιδιωτική. Έτσι το δικαίωμα στη γνώση καθίσταται προνόμιο των λίγων και οικονομικά ισχυρών στον εργασιακό μεσαίωνα που ετοιμάζουν για τους πολλούς.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των μαθητών και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας για μια δωρεάν δημόσια παιδεία, για ένα σχολείο που να εκπαιδεύει τα παιδιά και τα μαθαίνει να δημιουργούν.

Για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο, το Δ.Σ. έχει προκηρύξει 3/ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι την λήξη του ωραρίου.  

 

 

 

                                       Για το Δ.Σ.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                       ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ

 

Προηγούμενο άρθρο Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τον αγώνα των μαθητών
Επόμενο άρθρο Προκήρυξη κυπέλλου Καρδίτσας αγωνιστικού τάβλι