Ειδήσεις

Προκηρύσσεται το 4ο Κύπελλο Αγωνιστικού Τάβλι 2017-2018


Το κύπελλο θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, την προκριματική και την τελική. Στην προκριματική φάση θα διεξαχθούν 8 προκριματικοί γύροι. Από κάθε προκριματικό γύρο προκρίνονται για την τελική φάση οι τέσσερις πρώτοι παίκτες. Όλοι οι παίκτες έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε όλους τους προκριματικούς γύρους και να εξασφαλίσουν από μία έως τέσσερις προκρίσεις για την τελική φάση. Εννοείται ότι όποιος παίκτης συμπληρώσει τέσσερις προκρίσεις δεν συμμετέχει στους επόμενους προκριματικούς γύρους.

Η τελική φάση θα διεξαχθεί με την συμμετοχή των παικτών που έχουν προκριθεί από τους προκριματικούς γύρους.

Ο πρώτος προκριματικός γύρος θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 στις 11.00 το πρωί. Οι άλλοι επτά γύροι θα διεξαχθούν σύμφωνα με το ημερολόγιο πρόγραμμα αγώνων. Ο τόπος και η ώρα διεξαγωγής τους θα ανακοινώνεται έγκαιρα από την Οργανωτική Επιτροπή.

Σύστημα διεξαγωγής: Οι προκριματικοί γύροι θα διεξαχθούν με σύστημα νοκ άουτ με αγώνες των 7 πόντων. Η τελική φάση θα διεξαχθεί επίσης με σύστημα νοκ άουτ, στους 7 πόντους οι αγώνες της φάσης των 32, στους 9 πόντους η φάση των 16, στους 11 πόντους η φάση των 8, στους 13 οι ημιτελικοί και στους 15 ο τελικός.

Ο διευθυντής αγώνων του κυπέλλου ορίζεται από την Οργανωτική Επιτροπή.

Χρόνος αγώνα: Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται υποχρεωτικά με τη χρήση χρονομέτρου. Εάν τα διαθέσιμα χρονόμετρα δεν επαρκούν για όλους τους αγώνες που διεξάγονται ταυτόχρονα, θα τοποθετούνται κατόπιν επιλογής του Διευθυντή Αγώνων, σε αγώνες που κρίνονται ως πιθανοί να προκαλέσουν καθυστέρηση. Ο χρόνος κάθε παίκτη αντιστοιχεί σε δώδεκα δευτερόλεπτα «δωρεάν» ανά κίνηση, συν τον συνολικό χρόνο της αναμέτρησης, ο οποίος προσδιορίζεται σε δύο λεπτά ανά πόντο μήκους αγώνα. Για παράδειγμα, για αγώνα 7 πόντων κάθε παίκτης έχει συνολικό χρόνο 14 λεπτά (7 x 2 min).

Φύλλο Αγώνα: Στο τέλος κάθε προκριματικού γύρου συντάσσεται φύλλο αγώνα στο οποίο αναγράφονται:

  1. Τα αποτελέσματα ανά γύρο
  2. Αναφορά των 4 προκριθέντων παικτών για την τελική φάση
  3. Ποσό των κατατεθέντων παραβόλων

και υπογράφεται από τον Γραμματέα του Ομίλου, τον Ταμία του Ομίλου και τον διευθυντή της αγωνιστικής.

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Με την ολοκλήρωση των προκριματικών γύρων η Οργανωτική Επιτροπή του Κυπέλλου συντάσσει τον τελικό πίνακα των προκριθέντων για την τελική φάση.

Ο πίνακας των διασταυρώσεων συμπληρώνεται με την εξής σειρά:

Όσοι παίκτες έχουν εξασφαλίσει 4 προκρίσεις καταλαμβάνουν από μία θέση στην φάση των 8 και με την εξής σειρά (κατά χρονολογική σειρά τελευταίας πρόκρισης): 1-8-4-5-3-6-2-7.

Όσοι παίκτες έχουν εξασφαλίσει 3 προκρίσεις καταλαμβάνουν από μία θέση (από τις διαθέσιμες) στην φάση των 16 και με την εξής σειρά (κατά χρονολογική σειρά της τελευταίας πρόκρισης): 1-16-8-9-7-10-6-11-5-12-4-13-3-14-2-15.

Όσοι παίκτες έχουν εξασφαλίσει 2 προκρίσεις καταλαμβάνουν από μία θέση (από τις διαθέσιμες) στην φάση των 16 και με την εξής σειρά (κατά χρονολογική σειρά της δεύτερης πρόκρισης): 1-16–2-15–3–14–4–13–5–12–6–11–7–10–8- 9.

Όσοι παίκτες έχουν εξασφαλίσει μονή πρόκριση (με 1 ή 3 προκρίσεις) καταλαμβάνουν από μία θέση στην φάση των αγώνων κατάταξης με αριθμητική σειρά (κατά χρονολογική σειρά πρόκρισης): 1-2-3-4-5-6-7-8 κ.ο.κ. Εννοείται ότι όσοι παίκτες έχουν 3 προκρίσεις και κερδίσουν τον αγώνα στην φάση των αγώνων κατάταξης, στην επόμενη φάση των 16 θα διασταυρωθούν υποχρεωτικά με τον εαυτό τους. Οι λοιποί νικητές των αγώνων κατάταξης θα καταλάβουν τις κενές θέσεις στην φάση των 16, με αριθμητική σειρά και κατά χρονολογική σειρά της πρόκρισής τους από τους προκριματικούς γύρους.

Έπαθλα: Ο κυπελλούχος βραβεύεται :

  1. με αναμνηστική πλακέτα στην οποία θα αναφέρεται το όνομά του και ο τίτλος του Κυπελλούχου Καρδίτσας 2016-2017.
  2. με χρυσό μετάλλιο
  3. Όποιο έπαθλο θα αθλοθετηθεί από τους χορηγούς.

Ο δεύτερος βραβεύεται με ασημένιο μετάλλιο και όποιο έπαθλο θα αθλοθετηθεί από τους χορηγούς.

 

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ BACKGAMMON ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο κυπελλούχος προκρίνεται αυτοδίκαια στην τελική φάση του 2ου Κυπέλλου Backgammon Ελλάδας που θα διεξαχθεί στην Καρδίτσα στις 2-3 Ιουνίου 2018 σύμφωνα με την προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας.

Για κάθε αλλαγή στους παραπάνω όρους διεξαγωγής του κυπέλλου αρμόδια είναι η οργανωτική επιτροπή η οποία θα γνωστοποιεί έγκαιρα τις όποιες διαφοροποιήσεις.

Η συμμετοχή στις αγωνιστικές διαδικασίες του κυπέλλου συνεπάγεται την αποδοχή των όρων της παρούσας προκήρυξης από όλους τους συμμετέχοντες.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΟ Δ.Σ.

 

Προηγούμενο άρθρο Ακολουθία των Αγίων Αρτεμίου και Γερασίμου
Επόμενο άρθρο Διάλεξη για την ιστορική πορεία του Καστελλόριζου