Προληπτική ιατρική στις άγονες περιοχές του Νομού


ToΓενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα τηλεϊατρικής που εφαρμόζεται από την 5η Υ.Πε. Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας και σε συνεργασία με τη εταιρία Vodafone.

Το πρόγραμμα εφαρμόζει και αξιοποιεί  τη σύγχρονη τεχνολογία στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της προληπτικής ιατρικής και στηρίζει κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών παρέχοντάς τους πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους.

Στα πλαίσια αυτού το προγράμματος, το Γενικό  Νοσοκομείο Καρδίτσας  οργανώνει επισκέψεις προληπτικής ιατρικής σε άγονες κοινότητες του Νομού Καρδίτσας για το μήνα Αύγουστο. Η δράση περιλαμβάνει τις παρακάτω εξετάσεις:

  • ηλεκτροκαρδιογράφημα
  • σπιρομέτρηση
  • οξυμετρία
  • μέτρηση γλυκόζης αίματος
  • μέτρηση αρτηριακής πίεσης

 

Όλοι οι προσερχόμενοι πολίτες μπορούν να προσέλθουν στα προκαθορισμένα σημεία εξέτασης προκειμένου να υποβληθούν στις παραπάνω εξετάσεις  χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα αποσταλούν με τεχνολογία τηλεϊατρικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τις εξετάσεις κάθε συμμετέχοντα θα γνωματεύσουν ειδικοί ιατροί.

Το πρόγραμμα επισκέψεων για το μήνα Αύγουστο έχει ως εξής:

5/8  Καστανιά (Π.Ι. Καστανιάς)

12/8 Καροπλέσι (Π.Ι. Καροπλεσίου)

17/8 Πεζούλα (Π.Ι. Πεζούλας)

18/8 Καρίτσα, Μπελοκομύτης, Καρβασαράς (Π.Ι. Μπελοκομύτη)

19/8 Καστανιά (Π.Ι. Καστανιάς)

20/8 Μούχα (Π.Ι. Μούχας)

28/8 Αγ. Αθανάσιος/ Λαμπερό (Π.Ι. Αγ. Αθανασίου)

 

Προηγούμενο άρθρο Μέτρα προφύλαξης από τον καύσωνα - Γράφει ο Ι. Χρουμπ
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ