Προς αναζήτηση 13 εκ. ευρώ


Για την επέκταση της Σχολής Αστυφυλάκων Καρδίτσας.

Το μπαλάκι στην πολιτεία «πέταξαν» οι αρμόδιοι φορείς, ζητώντας ουσιαστικά να υλοποιηθεί η δέσμευση Παυλόπουλου.

Με τη φράση «ήρθε η ώρα η πολιτεία να επιτελέσει το καθήκον της» είχε ανοίξει την ομιλία του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος την 27η Οκτωβρίου 2007 όταν επισκέφθηκε τη Σχολή Αστυφυλάκων Καρδίτσας για την τελετή ονομασίας των νέων Αστυφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2005-2007, αναφερόμενος φυσικά στην επέκταση της Σχολής, ένα πάγιο αίτημα τόσο του ιδίου του Διοικητή της Σχολής κ. Αγγελή όσο και των φορέων του Νομού. Το πρωί λοιπόν, πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Καρδίτσας σύσκεψη παρουσία του Νομάρχη Καρδίτσας κ. Αλεξάκου, του Δημάρχου κ. Βερίλλη, του Διοικητή της Σχολής κ. Αγγελή, των μηχανικών της Νομαρχίας αλλά και μηχανικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας της μελέτης. Όπως αποδείχθηκε η μελέτη είναι ολοκληρωμένη, ενώ απομένει η εξεύρεση 13 εκ. ευρώ, ποσό απαραίτητο για την επέκταση της Σχολής. Σε δηλώσεις τους οι αρμόδιοι φορείς «πέταξαν» το μπαλάκι ουσιαστικά στην πολιτεία, ζητώντας να υλοποιηθεί η δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών.

Ο κ. Αλεξάκος

Μετά τη σύσκεψη ο Νομάρχης κ. Φ. Αλεξάκος επισήμανε:

«Πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τους μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, τον Διοικητή της Σχολής Αστυφυλάκων κ. Δημ. Αγγελή, τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλη, τον Αντινομάρχη κ. Βασ. Νίκου και εκπροσώπους της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΝΑ Καρδίτσας. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν να δούμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη για την επέκταση της Σχολής Αστυνομίας. Διαπιστώθηκε ότι η μελέτη είναι ολοκληρωμένη -απομένουν κάποιες ελάχιστες λεπτομέρειες- και ο προϋπολογισμός του έργου μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο ανέρχεται στα 13 εκατ. ευρώ. Απομένει να βρεθούν οι πόροι και περιμένουμε τη βοήθεια του αρμόδιου Υπουργού κ. Πρ. Παυλόπουλου, του ΓΓ της Περιφέρειας, του αρχηγού της ΕΛΛΑΣ  αλλά και των κοινοβουλευτικών μας εκπροσώπων. Άλλωστε υπάρχει σχετική δέσμευση από τον προηγούμενο Οκτώβρη του κ. Παυλόπουλου.

Υπάρχει μια σκέψη για ένταξη στο ΠΕΠ αλλά αυτό που προέχει είναι να βρούμε από ποιο τομέα μπορεί να χρηματοδοτηθεί το ταχύτερο δυνατόν».

Ο κ. Βερίλλης 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης υπογράμμισε:

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την πορεία του σημαντικού έργου για την πόλη της Καρδίτσας. Παράλληλα πρέπει να σημειωθεί ότι προχωρούν οι εργασίες και για το Αστυνομικό Μέγαρο που αποτελεί μια σημαντική υποδομή. Τόσο για το Αστυνομικό Μέγαρο όσο και για τη Σχολή Αστυφυλάκων προχωρεί η έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού».

Προηγούμενο άρθρο Ο Νομάρχης στο έργο Οδός Μορφοβούνι-παράκαμψη Κρυονερίου»
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη των Καταφυγιωτών Καρδίτσας στο Καταφύγι Πιερίων