Προς δημοπράτηση 6 εργολαβίες του οδικού δικτύου του νομού


  Πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα κατά την συνεδρίαση της η Νομαρχιακή Επιτροπή Έργων Υποδομής & Ποιότητας Ζωής υπό την Προεδρία του αντινομάρχη κ. Νίκου αποφάσισε:

1. την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση-συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου Ν.Α. Καρδίτσας (Β.Α. τμήμα νομού)» προϋπολογισμού 800.000,00€ με ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος ΚΑΠ. Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Καρδίτσας. Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση και η βελτίωση στα τμήματα του οδικού δικτύου του Νομού που έχουν υποστεί φθορές και των οποίων την ευθύνη συντήρησης έχει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας. Οι εργασίες αναφέρονται στη συντήρηση με ασφαλτοτάπητα της Π.Τ.Π. Α265. Η παρούσα εργολαβία αφορά οδικούς άξονες που βρίσκονται στους Δήμους Παμίσου, Σελλάνων, Παλαμά και Φύλλου.

2. την έγκριση της μελέτης των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Ολοκλήρωση οδικού άξονα ανατολικής Αργιθέας (αυχένας Αγίου Νικόλαου)» προϋπολογισμού 150.000,00€ με ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος ΣΑΕ 006 (ΕΑΠΝΑ-2). Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Καρδίτσας. Αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση και ολοκλήρωση του οδικού άξονα ανατολικής Αργιθέας από Τ.Δ. Πευκόφυτου έως το τέλος του ασφαλτοστρωμένου τμήματος. Αφορά την κατασκευή κρασπεδότοιχου σε υπάρχουσα ημιτελή επενδεδυμενη τάφρο, την κατασκευή νέας επενδεδυμένης τάφρου και την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης.

3. την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση-συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου Ν.Α. Καρδίτσας (σήμανση οδών)» προϋπολογισμού 300.000,00€ με ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος ΚΑΠ. Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Καρδίτσας. Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση και η βελτίωση στα τμήματα του οδικού δικτύου του Νομού που έχουν υποστεί φθορές και των οποίων την ευθύνη συντήρησης και σήμανσης έχει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας. Στα πλαίσια της εργολαβίας θα τοποθετηθούν πινακίδες σήμανσης, ρυθμιστικές, αναγγελίας κινδύνου και πληροφοριακές τοποθετημένες σε ένα ή δύο στύλους. Επίσης θα τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας σε διάφορες θέσεις και θα γίνει αντικατάσταση των κατεστραμμένων (χτυπημένων) όπου αυτά υπάρχουν στο οδικό δίκτυο.

4. την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση-συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου Ν.Α. Καρδίτσας» προϋπολογισμού 400.000,00€ με ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος ΚΑΠ. Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Καρδίτσας. Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση και η βελτίωση στα τμήματα του οδικού δικτύου του Νομού που έχουν υποστεί φθορές και των οποίων την ευθύνη συντήρησης έχει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας. Οι εργασίες αναφέρονται στη συντήρηση με ασφαλτοτάπητα της Π.Τ.Π. Α265. Η παρούσα εργολαβία αφορά οδικούς άξονες που βρίσκονται στους Δήμους Σοφάδων, Κάμπου και Ιθώμης.

5. την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση-συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου Ν.Α. Καρδίτσας (των δήμων Αργιθεας, Αν. Αργιθέας, Αχελώου και Μουζακίου)» προϋπολογισμού 900.000,00€ με ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος ΚΑΠ. Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Καρδίτσας. Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση και η βελτίωση στα τμήματα του οδικού δικτύου του Νομού που έχουν υποστεί φθορές και των οποίων την ευθύνη συντήρησης έχει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας. Οι εργασίες αναφέρονται στη συντήρηση με ασφαλτοτάπητα της Π.Τ.Π. Α265. Η παρούσα εργολαβία αφορά οδικούς άξονες που βρίσκονται στους Δήμους Αργιθεας, Αν. Αργιθέας, Αχελώου και Μουζακίου.

6.την έγκριση των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «οδός Βλασι – Ιερά Μονή Σπηλιάς (τμήμα γέφυρα Παληαντώνη – Ιερά Μονή Σπηλιάς)» προϋπολογισμού 1.000.000,00€ με Φ.Π.Α.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» . Αντικείμενο του έργου είναι η πλήρης κατασκευή οδού (χωματουργικά, τεχνικά, οδοστρωσία, ασφαλτικά και σήμανση), στο τμήμα από Γέφυρα Παληαντώνη μέχρι την μονότοξη γέφυρα Στεφανιάδας, μήκους περίπου 2 χλμ. Επίσης, θα κατασκευαστεί η ανοδομή της γέφυρας στην περιοχή «Χάνι Νασιώκα» (φορέας, δοκάρια, αρμοί κλπ) καθώς και μικρά οδικά τμήματα σύνδεσης της γέφυρας με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο. Επισημαίνεται ότι τα βάθρα της γέφυρας, είναι υπό κατασκευή με εργολαβική σύμβαση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Προηγούμενο άρθρο Νομιμοποιήθηκαν τα υφιστάμενα κτίρια της κτηνιατρικής σχολής
Επόμενο άρθρο Τσίπουρο Θεσσαλίας «Ο Ταυρωπός»: Μια άλλη πρόταση από την ΕΑΣ