Τσίπουρο Θεσσαλίας «Ο Ταυρωπός»: Μια άλλη πρόταση από την ΕΑΣ


  Σε πείσμα όλων όσων περίμεναν το λουκέτο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας, εκείνη απάντησε με ένα καινούριο προϊόν το οποίο ήδη διοχέτευσε στην αγορά της Καρδίτσας, το Τσίπουρο Θεσσαλίας «Ο Ταυρωπός». Κατενθουσιασμένη η ηγεσία της ΕΑΣΚ παραχώρησε χθες συνέντευξη τύπου συστήνοντας το νέο προϊόν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και ευχήθηκε η ανταπόκριση του κόσμου να είναι τέτοια ώστε το νέο αυτό προϊόν να λάβει τη θέση που του αξίζει στην τοπική αγορά.

Ιστορία ετών

Η ιδέα της παρασκευής τσίπουρου από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας δεν είναι καινούρια. Ξεκίνησε το 1980 αλλά λόγω των οικονομικών προβλημάτων του οργανισμού…παρέμενε ιδέα. Όλα αυτά όμως μέχρι προχθές…που η παρούσα διοίκηση της Ένωσης όχι μόνο ξεπέρασε τους σκοπέλους που συναντούσε κάθε φορά, αλλά κατάφερε να διοχετεύσει στην αγορά της Καρδίτσας ικανοποιητική ποσότητα προϊόντος και να προγραμματίσει την παραγωγή για το αμέσως επόμενο διάστημα, δεσμεύοντας όλα τα σταφύλια της περιοχής μας και αγοράζοντας ακόμη 500 τόνους από άλλες περιοχές (μοσχάτο και ροδίτη).

Το οινοποιείο

Όλη η διαδικασία της απόσταξης και εμφιάλωσης γίνεται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού λίγο πριν το Νοσοκομείο Καρδίτσας, με τη χρήση των καλύτερων υλικών αλλά και των παραδοσιακών συνταγών της περιοχής που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά. Η ηγεσία της Ένωσης υποσχέθηκε ότι θα είναι συνεπής στην ποιότητα, ενώ θα προσπαθήσουν να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί έναντι των υπολοίπων προϊόντων. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Τσίπουρου Θεσσαλίας «Ο Ταυρωπός» είναι η έντονη γεύση και το πλούσιο άρωμά του και αυτή τη στιγμή διατίθεται σε δυο συσκευασίες, αυτή των 25 ml και 50 ml αλλά και σε δυο τύπους, με γλυκάνισο και χωρίς γλυκάνισο. Άμεσος στόχος της Ένωσης είναι να προχωρήσει στην εμφιάλωση των 100 ml και 750 ml.

Προηγούμενο άρθρο Προς δημοπράτηση 6 εργολαβίες του οδικού δικτύου του νομού
Επόμενο άρθρο Ορκίστηκαν 4 νέοι κτηνίατροι