Προς εσωκομματικές η ΝΔ στις 9 Νοέμβρη


Mε ένα κυρίως ζήτημα ασχολούνται αυτές τις ημέρες στην κομματική οργάνωση της ΝΔ στην Καρδίτσα. Τα ελάχιστα βέβαια στελέχη που έχουν απομείνει ενεργά στις τάξεις του κομματικού μηχανισμού που κυρίως αποτελείται από τοπικές- «σφραγίδες» συζητούν για τις εσωκομματικές εκλογές που έπονται και οι οποίες αν και δεν έχουν ορισθεί επισήμως εντούτοις αναμένεται να διεξαχθούν κατά πάσα πιθανότητα στις 9 Νοεμβρίου στις 6 πλέον νέες δημοτικές οργανώσεις και δύο εβδομάδες αργότερα στη νομαρχιακή οργάνωση, ενώ στις 3 Νοέμβρη θα διεξαχθούν οι εκλογές στις ΟΝΝΕΔ. Σύμφωνα με το νέο κανονισμό περιφερειακής οργάνωσης της ΝΔ, κατά κανόνα, η χωρική αρμοδιότητα της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης θα  εκτείνεται στα εδαφικά όρια ενός δήμου. Αυτό σημαίνει ότι καταργούνται όλες οι τοπικές και θα μείνουν πλέον μία ανά καλλικρατικό δήμο. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον λοιπόν στρέφεται στην περίπτωση της Καρδίτσας που αν και πρόκειται για τη βασική δημοτική οργάνωση του νομού τα τελευταία χρόνια μικρή είναι η επιρροή της στα δρώμενα της περιοχής. Τη θέση του προέδρου πρόκειται να διεκδικήσει κατά πάσα πιθανότητα το στέλεχος και σημερινός προσωρινός πρόεδρος κ. Σωτήρης Μπούσδρας (μετά την ηχηρή παραίτηση του κ. Λουκά), ενώ όπως ο ίδιος δήλωσε στη «Γνώμη» προς το παρόν δεν έχει εκδηλωθεί κανένα ενδιαφέρον, παρ” ότι η διαδικασία είναι ανοιχτή για την κατάθεση υποψηφιοτήτων. Επίσης -σύμφωνα με τον νέο κανονισμό- θα εκλεγούν και 10 υπεύθυνοι επαγγελματικών φορέων.
Πρόθεση της κεντρικής διοίκησης είναι οι ΝΟΔΕ να ισχυροποιηθούν γι” αυτό προβλέπεται σε αυτές να συμμετέχουν οι βουλευτές, όσοι διετέλεσαν Περιφερειάρχες, αιρετοί αντιπεριφερειάρχες και δήμαρχοι κατά την εκάστοτε παρελθούσα θητεία των αυτοδιοικητικών οργάνων αν φυσικά είναι μέλη του κόμματος. Επίσης θα συμμετέχουν οι πρόεδροι των δημοτικών οργανώσεων.
Πιθανότατα πάντως τις επόμενες ημέρες να προκύψουν και άλλες υποψηφιότητες για τα όργανα ενώ εκτίμηση των περισσοτερων είναι ότι  η  πορεία του κομματικού μηχανισμού παραμένει φθίνουσα και ο ρόλος του κυρίως διακοσμητικός. Οι γκρίνιες των στελεχών είναι διαρκείς, η ανανέωση του μηχανισμού μηδενική και χαρακτηριστικό είναι ότι λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές διακρίνεται μεγάλο πρόβλημα για τις υποψηφιότητες καθώς πολλά στελέχη δεν πείθονται να συμμετάσχουν.Φυσικά στους νεδοημοκράτες βαρύ πέφτει και το γεγονός της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να απαξιώνουν περισσότερο τις διαδικασίες.

Προηγούμενο άρθρο Σήμερα Σάββατο η εκδήλωση για τη σεισμική δραστηριότητα σε Καρδίτσα και Θεσσαλία - Ομιλητές οι κ.κ. Λέκκας και Παπαζάχος
Επόμενο άρθρο ΚΚΕ Καρδίτσας: Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας