Πρωτοσέλιδο

Προς ολοκλήρωση ο δρόμος Λάρισα-Καρδίτσα


Με τρία έργα, συνολικού προϋπολογισμού  85 εκατομμυρίων ευρώ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκληρώνει την οδική σύνδεση  Λάρισας-Καρδίτσας, παραδίδοντας ένα σύγχρονο και ασφαλές αυτοκινητόδρομο, με διαχωριστική νησίδα, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και παραδρόμους σε όλο το μήκος του.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, προωθείται η ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας του έργου «Βελτίωση του τμήματος της εθνικής οδού Λάρισας- Καρδίτσας, από τη διασταύρωση της Μεσοράχης έως τη διασταύρωση με Ελευθερές», με προϋπολογισμό 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Στο πλαίσιο της εργολαβίας θα γίνει διαπλάτυνση του δρόμου, σε μήκος 3 περίπου χλμ., θα κατασκευαστούν παράπλευρες οδοί κυκλοφορίας και τα τροποποιηθούν οι ισόπεδοι κόμβοι στις δύο διασταυρώσεις Μεσοράχης και Ελευθερών.

Παράλληλα επίκειται, στις αρχές Σεπτεμβρίου, η εγκατάσταση της κατασκευάστριας εταιρίας   στην παράκαμψη Συκεώνας, ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο όπως επεσήμανε ο κ. Αγοραστός τμήμα της ε.ο. Λάρισας – Καρδίτσας, σε μήκος 5 περίπου χλμ.,  που  ανακατασκευάζεται πλήρως με έργο προϋπολογισμού 33,7 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και δημοπρατείται το έργο  «Δέλτα Καρδίτσας», ένα οδικό τμήμα  μήκους 6,5 χλμ.,  πριν από τον ανισόπεδο κόμβο της Ε65 και μέχρι την είσοδο της πόλης της Καρδίτσας,  προϋπολογισμού 42,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 8,3 εκατ. ευρώ αφορούν σε απαλλοτριώσεις.

«Με τρεις εργολαβίες, προϋπολογισμού 85 εκατ. ευρώ, ολοκληρώνουμε και παραδίδουμε σε χρήση έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο. Σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες και τους συνεργάτες μας, προχωράμε στην ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης Λάρισας- Καρδίτσας, δημιουργώντας τις απαραίτητες υποδομές για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων, τη μεταφορά των εμπορευμάτων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και του επιχειρηματικού κλίματος στην περιοχή. Χωρίς σύγχρονες υποδομές δεν υπάρχει ανάπτυξη. Με στρατηγική και σχεδιασμό προχωράμε στην υλοποίηση χρήσιμων έργων, τα οποία βελτιώνουν τις  δυνατότητες κυκλοφορίας αλλά και τις περιβαλλοντικές συνθήκες της ευρύτερης περιοχής» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Προηγούμενο άρθρο Εορτή του αγίου και ενδόξου προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου
Επόμενο άρθρο Τα δημοτικά κτίρια του Δ. Σοφάδων αποκτούν φυσικό αέριο