Πρωτοσέλιδο

Προστασία των παρόχθιων περιοχών του Πάμισου ποταμού


Δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 894.000 ευρώ ξεκινούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τα έργα χρηματοδοτούνται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση διάθεσης των πιστώσεων του έργου «Αποκατάσταση Βατότητας – Άρση Καταπτώσεων Π.Ε. Καρδίτσας 2018» προϋπολογισμού 646.000 ευρώ και έδωσε την έγκριση δημοπράτησης για το έργο «Αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα εντός του μηνός Φεβρουαρίου 2018 στην περιοχή του Δ. Μουζακίου εντός της ευρείας κοίτης του Πάμισου ποταμού», προϋπολογισμού 248.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα χρήσιμα, έργα ουσίας για τους πολίτες της Θεσσαλίας. Συνεχίζουμε καθημερινά το έργο μας με σχέδιο, προγραμματισμό και πυξίδα μας τον άνθρωπο».

Πιο συγκεκριμένα, με το πρώτο έργο προβλέπεται η συντήρηση δρόμων – αποκατάσταση ζημιών που έχουν δημιουργηθεί, σε τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου του νομού Καρδίτσας, για την βελτίωση και εξασφάλιση των προϋποθέσεων ασφαλούς επικοινωνίας των ανθρώπων.

Για το έργο που αφορά στον Πάμισο ποταμό προβλέπεται ο καθαρισμός και η προστασία των παρόχθιων περιοχών, καθώς και η εκβάθυνση της περιμετρικής τάφρου για την ομαλή απορροή των υδάτων.

Προηγούμενο άρθρο Εκτάκτως συνεδριάζει το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου
Επόμενο άρθρο 237 νέες θέσεις εργασίας στο Νομό Καρδίτσας