Προτελευταία βραδιά για το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ


Με εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας καθώς επίσης και στους Δήμους Ιθώμης και Ταμασίου συνεχίζεται την Πέμπτη 26 Ιουνίου το πρόγραμμα του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πολιτισμού ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑπου διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την ΤΕΔΚ, το Δήμο Καρδίτσας – ΔΕΤΑΚ, αλλά και με την υποστήριξη της Σχολής Αστυφυλάκων και του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας Μουζακίου που φιλοξενούν τα συγκροτήματα.

Καθημερινά, η συμμετοχή του κόσμου είναι εντυπωσιακή, γεγονός που καταδεικνύει την καταξίωση του θεσμού, ενός θεσμού που έχει αγαπηθεί από γενιές και γενιές.

Η βραδιά είναι και η προτελευταία, αφού η αυλαία των εκδηλώσεων “πέφτει” την Παρασκευή, με μία εντυπωσιακή τελετή λήξης στην κεντρική πλατεία της πόλης και με τη συμμετοχή όλων των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων που συμμετέχουν στο 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού «Καραισκάκεια».

Το βράδυ της Τρίτης, εξ΄ άλλου, αξίζει να αναφέρουμε ότι το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει το «Πολυθέαμα», ένα θέαμα με ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργούς, ακροβάτες και ισορροπιστές.  Μια όμορφη βραδιά που αυτή τη φορά ήταν εξαιρετικά αφιερωμένη στα παιδιά, καθώς η Οργανωτική Επιτροπή δεν ξεχνάει ποτέ τους μικρούς της φίλους.

Το πρόγραμμα (Πέμπτη)

Α. Στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας

1. Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Παλαμά

2. Λέσχη Χορού και Ήχου Καρδίτσας

3. Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «ΜΕΝΕΛΑΪΣ» Καρδίτσας

4. Μορφωτικός Χορευτικός Λαογραφικός ‘Όμιλος Παλαμά «Οι Καραγκούνηδες»

5. Χορευτικό Συγκρότημα «Hamis» από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

6. Χορευτικό Συγκρότημα «Chornobrivets» από την Ουκρανία

Β. Στους άλλους Δήμους του Νομού

Δήμος Ιθώμης, ώρα 21.00

– Χορευτικό Συγκρότημα «Georgia» από την Γεωργία

– Χορευτικό Συγκρότημα «Bisser» από τη Σόφια της Βουλγαρίας

-Χορευτικό Συγκρότημα «Anatolian» από την Τουρκία Οργάνωση: Δήμος Ιθώμης

Δήμος Ταμασίου, ώρα 21.00

Κεντρική Πλατεία Λεονταρίου.

– Χορευτικό Συγκρότημα «CH_EH_OC» από το Μεξικό

– Χορευτικό Συγκρότημα «Djembe Rhythm Group» από το Ντακάρ της Σενεγάλης Οργάνωση: Μορφωτικός Σύλλογος Λεονταρίου «Λαϊκή Βιβλιοθήκη» σε συνεργασία με το Δήμο Ταμασίου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιάζουν η Βάσω Μακρή και ο Παύλος Βησσαρίου, ενώ τελετάρχης είναι η Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων – φιλόλογος κ. Κατερίνα Σταθοπούλου.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Interamerican, του Εργοστασίου Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ, των Goodys, του ξενοδοχείου «Μητρόπολις», του Πολυχώρου THESSALIS και της Βιομηχανίας Κουλουριών ΒΙΟΛΑΝΤΑ.

Προηγούμενο άρθρο Καμία συζήτηση για το μέλλον της Τ.Α. αν δεν αντιμετωπισθεί το παρόν της
Επόμενο άρθρο Στις φλόγες και πάλι ο Δήμος Ιτάμου