Ειδήσεις

Προτεραιότητα για το Δήμο Καρδίτσας η καθαριότητα


“Ως νέα δημοτική αρχή καταβάλουμε διαρκή αγώνα, για τα επονομαζόμενα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και για να αποκτήσει η πόλη μας ταυτότητα”. Αυτό υπογράμμισε εισαγωγικά ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης στο Δημαρχείο. Αντικείμενο της συνέντευξης ήταν η κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής στο τομέα της καθαριότητας. “Στόχος μας είναι να δώσουμε ταυτότητα στην πόλη αλλά και να την μετατρέψουμε σε μια πόλη πρότυπο πρόσθεσε ο Δήμαρχος. Σε ότι αφορά το θέμα της συνέντευξης τύπου ο κ. Τσιάκος είπε ότι οι προσπάθειες για μια καλύτερη και καθαρότερη πόλη είναι διαρκείς και ουσιαστικά σε 24ωρη βάση. “Θέλουμε την πόλη μας καθαρότερη για τους δημότες μας αλλά και για τους επισκέπτες και με συστηματική δουλειά θα το πετύχουμε. Προγραμματίζουμε την προμήθεια νέων μηχανημάτων που θα ενισχύσουν τον ήδη υπάρχοντα στόλο που σε πολλές περιπτώσεις είναι γερασμένος. Θέλω να τονίσω ωστόσο ότι στόχος μας είναι και η συμβολή των δημοτών οι οποίοι θα πρέπει να βοηθήσουν η γειτονία, η συνοικία, ο Δήμος μας να παραμένει καθαρός” τόνισε χαρακτηριστικά.  Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα με τη χωματερή της Καρδιτσομαγούλας για την οποία στην αρχή του καλοκαιριού επιβλήθηκε πρόστιμο στο Δήμο ενώ έγινε και αποκατάσταση στη χωματερή της Μυρίνης.

 

Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας

 

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Σωτ. Αντωνίου. Ο κ. Αντωνίου στην τοποθέτηση του υπογράμμισε: Ως νέα δημοτική αρχή, αφουγκραζόμενοι τους δημότες μας, πήραμε αποφάσεις και μέτρα για την αντιμετώπιση προβλημάτων που χρονίζουν. Μελετούμε και προσπαθούμε καθημερινά, να εφαρμόσουμε νέες πολιτικές, αποσκοπώντας στη βελτίωση της εικόνας της πόλης, ούτως ώστε να γίνει πιο καθαρή και πιο ανθρώπινη.

Δυο δαγκάνες το πρωί και μία το απόγευμα, προσπαθούν να καθαρίσουν την πόλη από τα κλαδιά που έχουν συσσωρευτεί τόσο από κλαδέματα προηγούμενων μηνών όσο και νέων. Πιθανότατα μέσα στη βδομάδα θα τεθεί σε λειτουργία ξανά το απορριμματοφόρο για την αποκομιδή σκουπιδιών από τους υπόγειους κάδους ,οι οποίοι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένουν ανενεργοί, καλυμμένοι με μαύρες σακούλες.

Σαφώς και δεν έγιναν θαύματα από τη μια στιγμή στην άλλη. Καταβάλλεται όμως μεγάλη προσπάθεια από την υπηρεσία καθαριότητας και για να αποδώσει καρπούς θα πρέπει  οι δημότες να συνειδητοποιήσουν πως η διατήρηση μιας καθαρής πόλης, είναι και δική τους υπόθεση.

 

Συμβουλές για καθαρότερη πόλη

 

ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ

  • Συσκευάζουμε τα απορρίμματα σε πλαστικές, ανθεκτικές σακούλες απορριμμάτων, τις οποίες δένουμε καλά.
  • Τοποθετούμε τις σακούλες μέσα στους πράσινους κάδους αποκομιδής και όχι έξω απ΄ αυτούς.

ΓΙΑ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ

  • Ρίχνουμε στους μπλε κάδους μόνο ανακυκλώσιμα υλικά (μέταλλα, γυαλί, χαρτιά, πλαστικά)
  • Τοποθετούμε τα χαρτοκιβώτια μέσα στους κάδους και αφού πρώτα τα συμπιέσουμε, για να μειωθεί ο όγκος τους.

ΓΕΝΙΚΑ

  • Δεν εμποδίζουμε την αποκομιδή των απορριμμάτων με τη στάθμευση των αυτοκινήτων μας μπροστά στους κάδους απορριμμάτων, σε δρόμους στενούς και σε διασταυρώσεις.
  • Δεν μετακινούμε τους κάδους από την καθορισμένη θέση που είναι τοποθετημένοι από την υπηρεσία καθαριότητας.
  • Δεν βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, στρώματα κ.λ.π.) ή κηπευτικά απορρίμματα στο πεζοδρόμιο, στο οδόστρωμα ή σε κοινόχρηστους χώρους, πριν επικοινωνήσουμε με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου στο τηλ. 24410-76000. Μετά από συνεννόηση, βγάζουμε τα ογκώδη αντικείμενα σε χώρους που δεν εμποδίζουν τη διέλευση πεζών και οχημάτων και δεν δυσχεραίνεται η αποκομιδή τους.
  • Προϊόντα κηπευτικών εργασιών (φύλλα, ξερά άνθη κλπ.) τα συσκευάζουμε σε πλαστικές, ανθεκτικές σακούλες, καλά δεμένες και επικοινωνούμε με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου στο τηλ. 24410-76000 για την αποκομιδή τους.
  • Πετάμε τα σκουπίδια, τα χαρτάκια, τα αποτσίγαρα ή άλλα μικροαντικείμενα στα ειδικά καλάθια ή στους κάδους που έχει τοποθετήσει ο Δήμος και όχι στους δρόμους, τους κοινόχρηστους ή τους δημόσιους χώρους.
  • Δεν πετάμε τα σκουπίδια μας σε ακάλυπτους χώρους, όπως οικόπεδα, πάρκα, άλση κ.λ.π.
  • Διατηρούμε καθαρούς τους κοινοχρήστους χώρους των πολυκατοικιών μας.
  • Περιφράζουμε τα οικόπεδά μας και τα διατηρούμε πάντοτε καθαρά από σκουπίδια.
  • Εφοδιαζόμαστε κατάλληλη συσκευή-συλλέκτη περιττωμάτων και δεν αφήνουμε τις ακαθαρσίες από τα κατοικίδιά μας στο δρόμο, στα πάρκα, στις πλατείες ή σε άλλους κοινόχρηστους χώρους.
  • Δεν αφήνουμε στα πεζοδρόμια και στο οδόστρωμα υλικά οικοδομών και δεν εγκαταλείπουμε το όχημά μας στο οδόστρωμα, σε δημόσιο ή δημοτικό κοινόχρηστο χώρο ή ακάλυπτη ξένη ιδιοκτησία, πριν επικοινωνήσουμε με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου στο τηλ. 24410-76000.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διεθνές συνέδριο για τις ενάλιες αρχαιότητες και τα υποβρύχια μουσεία
Επόμενο άρθρο Το ΣΔΕ Καρδίτσας ταξίδεψε στον χώρο και στον χρόνο