προτεραιότητα η αναβάθμιση της εκπαίδευσης


[ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ].

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος σε δηλώσεις του κατά την τελετή εγκαινίων του Περιπτέρου του Υπουργείου Παιδείας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επεσήμανε τα εξής:

«Το Μάρτιο του 2004, ο ελληνικός λαός μας τίμησε με την εμπιστοσύνη του. Τον Σεπτέμβριο του 2007 μας επανέλαβε τη ρητή εντολή να βγάλουμε τον τόπο από τα αδιέξοδα. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν πολλές όμως το έργο που συντελέστηκε είναι σημαντικό. Τα αποτελέσματα της κοινής μας προσπάθειας είναι χειροπιαστά. Αφορούν ολόκληρη τη χώρα, όλους τους πολίτες.

Ειδικότερα στο χώρο της Παιδείας αντιμετωπίσαμε προβλήματα χρόνια που είχαν ριζώσει στο εκπαιδευτικό μας σύστημα δημιουργώντας προβλήματα στους νέους της Πατρίδας μας, εμποδίζοντας την εξέλιξη της χώρας μας. Γιατί μια χώρα για να εξελιχθεί στη σύγχρονη εποχή πρέπει να προσφέρει υψηλού επιπέδου  Εκπαίδευση στους πολίτες της.

Για αυτό εργαστήκαμε και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε τόσα χρόνια. Για να μπορέσουμε να εφοδιάσουμε τους νέους μας με τις γνώσεις, την εξειδίκευση και πάνω από όλα την Παιδεία που χρειάζονται προκειμένου να γίνουν ανταγωνιστικοί στο διεθνές περιβάλλον που συνεχώς εξελίσσεται.

Η πεποίθησή μας ότι «όλα είναι θέμα Παιδείας» είναι η πιο ρεαλιστική προοπτική για τα παιδιά όλων των Ελλήνων, για το μέλλον της ίδιας της Ελλάδας.

Όλοι μαζί, με πίστη στις δυνάμεις μας, κοιτάμε μπροστά. Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του σήμερα και θέτουμε τις στέρεες βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα οργής στη ΔΕΘ
Επόμενο άρθρο Έγινε θεσμός με πολλαπλά οφέλη…