Προχωρά το έργο της αισθητικής αναβάθμισης της οδού Ιεζεκιήλ


Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή και ανάπλαση των πεζοδρομίων της οδού, ενώ συνεχίζονται ή ξεκινούν μεγάλα έργα αναπλάσεων και σε άλλα σημεία του κέντρου της Καρδίτσας, το οποίο αλλάζει μορφή.

Στην αισθητική αναβάθμιση της οδού Ιεζεκιήλ αναμένεται να συμβάλει το έργο «Κατασκευή και ανάπλαση πεζοδρομίων» που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αυτό το  διάστημα. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Β. Σουφλάκο  και τον ανάδοχο το έργου κ. Αχ. Αντωνίου, επισκέφθηκε το χώρο των εργασιών διαπιστώνοντας την ιδιαίτερα ικανοποιητική πρόοδό τους.

Δήλωση Δημάρχου

Ο κ. Βερίλλης δήλωσε σχετικά με το έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του φετινού καλοκαιριού:

«Με το έργο της κατασκευής και ανάπλασης της οδού Ιεζεκιήλ που προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζουμε μια σειρά εκτεταμένων παρεμβάσεων στο κέντρο της πόλης της Καρδίτσας που στοχεύουν τόσο στην αισθητική αναβάθμιση, όσο και στην διευκόλυνση της κίνησης των πεζών, αλλά και των οχημάτων, αφού με τις διαπλατύνσεις των πεζοδρομίων στις διασταυρώσεις, εμποδίζεται η στάθμευση και διευκολύνεται η κίνηση των οχημάτων προς κάθε κατεύθυνση.

Αυτό το διάστημα εκτελείται ένα πρωτόγνωρο σε μέγεθος, αλλά και ποιότητα έργο αναπλάσεων τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και στα Δημοτικά Διαμερίσματα με πολλές εργολαβίες να εξελίσσονται ταυτόχρονα.

Ένα τέτοιο έργο είναι λογικό να δημιουργεί και πρόσκαιρα κάποια μικροπροβλήματα στους περίοικους ή σε διερχόμενους από τους χώρους των εργασιών, για τα οποία ζητούμε την κατανόηση των δημοτών, τους οποίους θέλουμε να διαβεβαιώσουμε και το διαπιστώνουν και οι ίδιοι σε κάθε τμήμα, όπου ολοκληρώνεται η παρέμβαση ότι η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, αλλά το αποτέλεσμα είναι η αναβάθμιση του περιβάλλοντος που ζούμε, εργαζόμαστε και μεγαλώνουν τα παιδιά  μας, η προστιθέμενη αξία των ιδιοκτησιών τους και εν τέλει μια πιο όμορφη και φιλική για τους δημότες και τους επισκέπτες πόλη.

Θέλω τέλος να σημειώσω ότι αδικούν την πόλη και τη δημοτική αρχή όσοι μεγαλοποιούν μεμονωμένες φθορές, οι οποίες μάλιστα αποκαθίστανται άμεσα από τις Υπηρεσίες του Δήμου και «κλείνουν τα μάτια» μπροστά στα έργα που αναβαθμίζουν αισθητικά μεγάλα τμήματα της πόλης. »

Τεχνική περιγραφή του έργου

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην ανάπλαση και  ανακατασκευή και των πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού Ιεζεκιήλ και σε όλο το μήκος της.

Γίνεται καθαίρεση των υφιστάμενων κρασπεδορείθρων και των πλακών επίστρωσης στα πεζοδρόμια, με εξαίρεση τμήματα στα οποία η πλακόστρωση είναι καινούρια και σε καλή κατάσταση, πάντα σε συνεννόηση με την επίβλεψη. Η καθαίρεση των πλακών πεζοδρομίου γίνεται με την απαιτούμενη προσοχή έτσι, ώστε να μην υποστεί κατά το δυνατό, βλάβες η υποκείμενη πλάκα του σκυροδέματος.

Θα κατασκευαστούν νέα κρασπεδόρειθρα. Τα κράσπεδα θα είναι ολόσωμα από μάρμαρο και θα αποτελούνται από τεμάχια μήκους ενός μέτρου. Η βάση έδρασής τους και η στήριξή τους θα είναι από σκυρόδεμα.

Στις διασταυρώσεις θα γίνουν τοπικές διαπλατύνσεις, έτσι, ώστε να εμποδίζεται η στάθμευση αυτοκινήτων σ’ αυτές, με στόχο την ομαλή και ανεμπόδιστη κίνηση προς όλες τις κατευθύνσεις. Στα ίδια σημεία θα ανακατασκευαστούν ή θα κατασκευαστούν νέες ράμπες πρόσβασης σε κάθε διασταύρωση.

Επίσης θα γίνει φύτευση δένδρων κατά μήκος των πεζοδρομίων σε όλο το μήκος της οδού. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 26/11/2008 με προϋπολογισμό 220.000 ευρώ και με βάση την προσφορά η σύμβαση υπογράφηκε στις 28/1/2009 έναντι του ποσού των 204.600,01 ευρώ.

Προηγούμενο άρθρο Φωτοβολταϊκά Συστήματα (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας)
Επόμενο άρθρο Oικισμοί του Δήμου Ταμασίου