Προωθείται η σύνδεση σχολείων & δημοτικών κτηρίων με το δίκτυο φυσικού αερίου


Σύσκεψη με θέμα τη σύνδεση σχολικών συγκροτημάτων και δημοτικών κτηρίων του Δήμου Καρδίτσας με το δίκτυο του φυσικού αερίου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλού, του Αντιδημάρχου κ. Βασ. Ευαγγελακόπουλου, των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Ι. Ζορμπά και Νικ. Καραγιάννη, του Δ/ντη Εμπορικών Δραστηριοτήτων της ΕΠΑ Θεσσαλίας κ. Λεων. Μπακούρα και του Υπεύθυνου Διαχείρισης & Εξυπηρέτησης Πελατών της επιχείρησης κ. Αθαν. Γούσιο.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επαναβεβαιώθηκε η πρόθεση του Δήμου να προχωρήσει  στη σύνδεση των συνολικά 41 κτηρίων που βρίσκονται εντός της πόλης, ( το θέμα θα έρθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο), για τα οποία ήδη η ΕΠΑ Θεσσαλίας έχει ολοκληρώσει τις εργασίες εγκατάστασης δικτύου μέχρι την είσοδό τους και απομένει να κατασκευαστεί το εσωτερικό δίκτυο και να γίνουν οι απαιτούμενες τεχνικές παρεμβάσεις στα λεβητοστάσια ( λέβητες, καυστήρες κ.λ.π.)
Όπως συμφωνήθηκε, η ΕΠΑ Θεσσαλίας θα αναλάβει να συντάξει την τεχνική μελέτη, ενώ θα διευκολύνει το Δήμο Καρδίτσας στην αποπληρωμή του κόστους των εγκαταστάσεων.
Εκτιμάται ότι με τη σύνδεση των δημοτικών κτηρίων με το δίκτυο φυσικού αερίου το κόστος της θέρμανσής τους θα μειωθεί κατά 30% σε ετήσια βάση.
Συζητήθηκε επίσης και το ζήτημα των αποκαταστάσεων των τομών στους δρόμους της πόλης, όπου εκτελούνται εργασίες επέκτασης του δικτύου του φυσικού αερίου, που σήμερα εκτείνεται σε μήκος 56 χλμ καλύπτοντας τις ανάγκες 4.500 καταναλωτών.
Οι εκπρόσωποι της ΕΠΑ δεσμεύτηκαν ότι οι αποκαταστάσεις όσων τομών έγιναν το τελευταίο διάστημα θα ολοκληρωθούν σύντομα, ενώ αντίστοιχη μέριμνα θα λαμβάνεται και για κάθε μελλοντική επέκταση.

Προηγούμενο άρθρο Σεμινάριο εκπαιδευτικού δράματος 7& 8 Απριλίου 2012
Επόμενο άρθρο Με μέριμνα των ιδιοκτητών ο καθαρισμός των ιδιωτικών οικοπέδων