Προϊστάμενος του ΤΕΙ Ξύλου από σήμερα ο Γ. Μαντάνης


Ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Μαντάνης του ΤΕΙ Λάρισας ανέλαβε με ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. του Ιδρύματος τη διοίκηση του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του Παραρτήματος Καρδίτσας. Η θητεία του ξεκινά στις 15-10-2012 και διαδέχεται τον Αν. Καθηγητή κ. Γεώργιο Νταλό στη διοίκηση, μετά από την πετυχημένη θητεία του κ. Νταλού με πολλές δράσεις και σημαντικές πρωτοβουλίες.

 

Ο κ. Μαντάνης έχει διατελέσει Προϊστάμενος του εν λόγω Τμήματος το χρονικό διάστημα 2002 έως 2006 όταν το τμήμα ήταν στα αρχικά έτη της ακαδημαϊκής ανάπτυξής του. Ο Καθηγητής Γ. Μαντάνης, με καταγωγή από την Μυτιλήνη, κατέχει δίπλωμα του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ από το 1989 και διδακτορικό δίπλωμα (1994) από το Πανεπιστήμιο Wisconsin-Madison στο γνωστικό αντικείμενο της επιστήμης ξύλου. Διαμένει οικογενειακώς στην Καρδίτσα και στο παρελθόν έχει εργαστεί τόσο στο δημόσιο τομέα (δασική υπηρεσία Ν. Φθιώτιδας, Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης), όσο και στον ιδιωτικό βιομηχανικό τομέα (εταιρείες ARI και MARLIT, ACM Wood Chemicals Plc).

 

Ο Καθ. Γ. Μαντάνης αναλαμβάνει τη διοίκηση σε μια πολύ δύσκολη χρονικά συγκυρία, με πολλές οικονομικές περικοπές αλλά ταυτόχρονα και σε ένα ακαδημαϊκό τμήμα TEI το οποίο είναι πλήρως οργανωμένο, με άρτιες υποδομές, εργαστήρια και εγκαταστάσεις, και με πολύ καλή στελέχωση σε μόνιμο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό (12 μέλη-καθηγητές, 4 μέλη ΕΡΔΙΠ-ΕΤΠ και διοικητικό προσωπικό). Προτεραιότητες του τμήματος στο άμεσο μέλλον θα είναι η περαιτέρω αναβάθμιση της τεχνολογικής εκπαίδευσης, η αρτιότερη διάρθρωση στη διοίκηση, δράσεις σε κατάρτιση/σεμινάρια επιμόρφωσης του κλάδου Ξ-Ε, δράσεις για νέο αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών για προσέλκυση ξένων σπουδαστών, κ.ά.

 

Προηγούμενο άρθρο "Στρέλλα" σήμερα από την Κινηματογραφική Λέσχη
Επόμενο άρθρο Να ελεχθούν τα εμβάσματα κεφαλαίων στο εξωτερικό - Θέτει το ζήτημα στον υπουργό οικονομικών η Ασημίνα Σκόνδρα