Ειδήσεις

Πρωτοβουλίες του Δ. Σοφάδων για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές


Ο Δήμος Σοφάδων  συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του για την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην Αττική και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς και σε όσους εξακολουθούν να δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Σε ανακοίνωση του Δήμου επισημαίνεται ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς των πυρόπληκτων Δήμων και της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο τις πληγείσες περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από κάλεσμα που απηύθυνε  στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου και στους συλλόγους που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά του και απέδειξαν, για ακόμη μια φορά, την κοινωνική ευαισθησία και την αλληλεγγύη που τους χαρακτηρίζει,  η διοίκηση του Δήμου βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να συγκεντρώσει και να προσφέρει οποιαδήποτε υλική βοήθεια κρίνουν αναγκαία τα αρμόδια όργανα Πολιτικής Προστασίας.

Ήδη έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Δήμου όλοι  οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου  Σοφάδων, ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων, ο Σύλλογος Γυναικών Σοφάδων, ο Εμπορικός  Σύλλογος Σοφάδων, ο Γυμναστικός Σύλλογος Σοφάδων, οι Μορφωτικοί Σύλλογοι των Τοπικών Κοινοτήτων Ματαράγκας, Ερμητσίου, Κυψέλης, Λεονταρίου, Κέδρου, Λουτρού, Πύργου, Καρποχωρίου, Ανάβρας, Γεφυρίων, Μελισσοχωρίου, Πασχαλίτσας, Νέου Ικονίου και καλούνται όσοι ακόμη σύλογοι και φορείς ενδιαφέρονται να συνδράμουν στην προσπάθεια να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2443353200 (Γραμματεια δημαρχου).

Θα ακολουθήσει ανακοίνωση του Δήμου με τις ημερομηνίες και τους χώρους συγκέντρωσης ειδών πρώτης αναγκης. Ο Δήμος θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους πολίτες, τους φορείς και τα μέλη των συλλόγων.

Προηγούμενο άρθρο Αγιασμός του Αγίου Παντελεήμωνος
Επόμενο άρθρο Χρηματοδότηση 1.000.000€ για έργα αγροτικής οδοποιίας