Ειδήσεις

Πρόγραμμα για την ευαισθητοποίηση στα ανθρώπινα δικαιώματα


Το « Πανελλήνιο δίκτυο για το θέατρο στην εκπαίδευση»και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καρδίτσας μέσω των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνουν τριήμερο βιωματικό σεμινάριο στις 2,3 & 4 Φεβρουαρίου 2018 στο χώρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας.

Το Πρόγραμμα με τον τίτλο “κι αν ήσουν εσύ;” είναι ένα πρόγραμμα για την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματαπροσφύγων. Υλοποιείται από τον Φεβρουάριο 2015 από το Πανελλήνιο Δίκτυο για τοΘέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, στελέχη εκπαίδευσης, στελέχηοργανώσεων που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και την ευρύτερητοπική κοινωνία.

Η συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, και όλες οι

δράσεις είναι χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

Tο Πρόγραμμα στοχεύει:

α) στην ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών, μαθητών και μελών της ευρύτερης εκπαιδευτικήςκοινότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων μέσα από επιμορφωτικάεργαστήρια, σεμινάρια, εκδηλώσεις, φεστιβάλ, εκδόσεις κ.ά.

β) στη στήριξη σχολείων και εκπαιδευτικών που υλοποιούν ανάλογα προγράμματα με

βιωματικές τεχνικές διδασκαλίας και αξιοποίηση τεχνικών θεάτρου, θεατρικού παιχνιδιούκαι εκπαιδευτικού δράματος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα (http://www.theatroedu.gr → Κι αν ήσουν εσύ; → σεμινάρια) έτσι ώστε να ενημερωθούν περαιτέρω και να  υποβάλουν  αίτηση συμμετοχής, έως και την Τετάρτη 31-1-2018.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2106541600(Γιάννα Παπαδοπούλου) και 2441080321 (Γεωργία Καραγιάννη).

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας για τους αγρότες
Επόμενο άρθρο Μήνυμα-κάλεσμα του αγροτικού Μπλόκου Καρδίτσας